Foto: LETA

Nedēļas nogalē Madonā norisinājās "SMScredit.lv BMX čempionāta" ceturtais posms, kurā pārliecinošu uzvaru prestižajā "Pro Open" grupā izcīnīja valmierietis Rihards Veide. Tikmēr svētdien, "Smeceres sila" kausa izcīņā, nepārspēts palika Klāvs Lisovskis, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Sestdien un svētdien teju 250 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī Itālijas, pulcējās skaistajā Madonā. Šeit ir viena no jaunākajām vietām Latvijā, kur sekmīgi darbojas BMX klubs un ir arī kvalitatīva trase, kas izceļas ar ātro pirmo taisni.

"SMScredit.lv" BMX čempionāta ceturtais posms vairākās vecuma grupās jauniešiem un amatieriem varēja ienest būtiskas izmaiņas kopvērtējumā. Vislielāko uzmanību gan, protams, izpelnījās "Pro Open" grupas sportisti, kur startēja virkne Latvijas vadošo elites un junioru vecuma sportistu. Starp dalībniekiem bija arī pasaules čempionātā startējušie Rihards Veide, Toms Mankus un Kristens Krīgers.

Priekšbraucienos vispārliecinošāko sniegumu rādīja Veide un Mankus. Vienā no braucieniem uzvarēja arī jaunais juniors Krīgers. Bez viņiem finālā iekļuva arī Klāvs Lisovskis, Viesturs Morozs, itālis Eduardo Marko Kasanelī, Kaspars Ernstons un Kristers Lejiņš. Lielajā finālā jau no starta visiem pa priekšu aizbrauca Veide, kurš savas pozīcijas tikai nostiprināja un izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otrajā vietā ierindojās Toms Mankus, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Klāvs Lisovskis.

B16 grupā, nepārspēts palika Viesturs Ceplītis, 15 gadus veco jauniešu konkurencē savu pārākumu arī šoreiz nodemonstrēja Vecpiebalgas sportists Helvijs Babris. Meiteņu grupā virs 14 gadiem uzvaras laurus plūca "Silvas Ziķeru" pārstāve Vineta Pētersone, amatieros kārtējā uzvara Kristapam Konrādam, bet krūzeru grupās nepārspēti palika Arvis Lanso un Kristaps Ezītis.

Svētdien turpat Madonā notika "Smeceres sila kausa izcīņa" un Open sacensības. Pro Open grupā uzvaru izcīnīja saldinieks Kristaps Vekša, kurš aiz sevis atstāja Kasparu Ernstonu un Elvi Puromu. Interesantas cīņas notika arī B15 - 16 konkurecē, kur pārākumu pār citiem konkurentiem nodemonstrēja Helvijs Babris. Open sacensībās uzvarēja Klāvs Lisovskis, otrajā un trešajā vietā atstājot attiecīgi Elvi Puromu un Titas Girdvili.

Jau pēc nepilnām divām nedēļām, 17. un 18. augustā, Smiltenes novada Silvas trasē norisināsies "SMScredit.lv BMX čempionāta" piektais posms un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas kausa izcīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!