Foto: Publicitātes attēli

elomaratonā “Rīga-Jūrmala Grand Prix” sestdien triumfējis itālis Frančesko Kiki, portālu “Delfi” informēja pasākuma rīkotāji.

Velomaratona "Tour of Latvia" ietvaros 8. jūnijā norisinājās "Rīga-Jūrmala Grand Prix" Eiropas tūres velosacensības, kurās sportistiem bija jāmēro 168 kilometrus gara distance, un šajās sacensībās pirmo vietu izcīnīja Kiki.

"Rīga-Jūrmala Grand Prix" pirmajās divās sacensību stundās norisinājās nepārtraukta cīņa par iespēju aizbraukt atrāvienā. Neviena komanda nebija gatava piekāpties un līdz ar to sacensību temps bija augsts - vidējais ātrums bija 49 kilometri stundā. Sacensību sākumā ļoti aktīvi bija Latvijas izlases un Latvijas komandu pārstāvji.

Viens no sacensību izšķirošajiem mirkļiem norisinājās aptuveni 80 kilometrā, kad, izmantojot atslābumu pēc vairākkārtējiem uzbrukumiem, izrāvienā devās 2007. gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs un divu "Giro d' Italia" posmu uzvarētājs Stefans Šūmahers no "Christina Watches-Onfone" un Artjoms Ovečkins no "RusVelo". Abi sportisti īsā laikā ieguva 1 minūtes un 20 sekunžu pārsvaru pār peletonu, tādējādi izveidojot dienas izšķirošo atrāvienu.

Apmēram 25 kilometrus pirms finiša peletona priekšgalā iznāca Latvijas izlase trīs cilvēku sastāvā, aktīvi strādājot, atrāvienu samazināja līdz 50 sekundēm. Tuvojoties desmit kilometru atzīmei, Ovečkinam gadījās ķibele, kad ceļoties kājās izklipsējās kāja no pedāļa.

Līdz ar to Šūmahers ieguva pārsvaru, kas bija pietiekams, lai turpinātu ceļu uz finišu vienatnē.

Tomēr arī "Christina Watches-Onfone" pārstāvim nebija lemts svinēt uzvaru par spīti viņa centieniem „iet uz visu banku".

Pēdējos divos kilometros peletons bēgli noķēra, kas radīja visus priekšnoteikumus masu sprintam. Pēdējos divus kilometrus sportisti veica ar ļoti lielu ātrumu - 65 līdz 70 kilometri stundā.

Finiša spurtā labākais izrādījās itālis Čiči, kurš finišu sasniedza pēc 3 stundām 31 minūtes un 44 sekundēm.

Ar fotofiniša palīdzību tika noteikts, ka otro vietu izcīnīja itālis no Kazahstānas komandas "Continetal Team Astana", bet trešo Igaunijas izlases pārstāvis Martins Laass.

Labākos rezultātus no Latvijas pārstāvjiem uzrādīja "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" pārstāvji Reinis Andrijanovs, izcīnot sesto vietu un Indulis Bekmanis, izcīnot 14.vietu. Bet pašreizējais Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā Aleksejs Saramotins izcīnīja 16. vietu.

Sacensībās piedalījās 19 komandas, no kurām divas ir UCI profesionālās kontinentālās komandas, četrpadsmit - UCI kontinentālās komandas, bet trīs - nacionālās izlases.  

Sestdien norisinājās arī "SMScredit.lv" Jūrmalas velomaratona "Santini SMS" 84 kilometru sporta brauciens, kurā pirmo vietu vīriešu konkurencē izcīnīja lietuvietis Tomas Vaitkus, bet sieviešu konkurencē Jeļena Dovgaļuka.  


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!