Foto: LETA

Ar sacensībām rekonstruētajā Ventspils trasē sestdien startēs Latvijas lielākā BMX riteņbraukšanas sacensību seriāla "SMScredit.lv BMX čempionāta" sezona. Kopumā čempionātā paredzēti astoņi posmi dažādos Latvijas reģionos.

Daļa no Latvijas BMX riteņbraucējiem savu sacensību sezonu jau iesākuši, startējot dažādās starptautiskās sacensībās. Gūti arī pirmie panākumi gan Eiropas kausa izcīņā, gan arī Pasaules kausā un citās starptautiskajās sacensībās.

Pirmās sezonas sacensības Latvijā norisināsies šīs nedēļas nogalē Ventspilī. Sestdien dažāda vecuma un meistarības braucēji aizvadīs "SMScredit.lv BMX čempionāta" pirmo posmu. Sezonas sākumā svinīgi arī tiks atklāta rekonstruētā Ventspils trase, kurā ikdienā trenējās viens no kuplākajiem Latvijas klubiem – "Ventspils Spars".

Svinīgā sezonas un rekonstruētās trases atklāšana sestdien notiks pulksten 12:00. Pulksten 12:20 arī sāksies pašas sacensības. Izšķirošie braucieni gaidāmi no pulksten 14:00. Plānots, ka pirmajā posmā piedalīsies ap 300 lieli un mazi BMX riteņbraucēji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas klubiem.

Tikmēr svētdien jau no pulksten 12.00 turpat norisināsies Ventspils kausa izcīņas sacensības, kas arī sola aizraujošas un skatāmas cīņas dažādās vecuma un meistarības grupās.

Kopumā "SMScredit.lv BMX čempionātā" paredzēti astoņi posmi. Bez Ventspils sacensībām, posmi notiks arī Jelgavā, Saldū, Smiltenē, Valmierā, Rīgā, Madonā, Vecpiebalgā un Mārupē. Sacensību kopvērtējumā tiks noskaidroti arī Latvijas čempioni bērnu, jauniešu un amatieru grupās. Tāpat katrā posmā būs arī Pro Open grupa, kurā startēs junioru un elites grupu sportisti. Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Nacionālais čempionāts sauksies tā ģenerālsponsora "SMScredit.lv" vārdā. Sacensībās startēs arī "Monum" atbalstītās Latvijas BMX izlases sportisti.

SMScredit.lv BMX čempionāta kalendārs:
10. maijs - Ventspils
23. maijs – Jelgava
13. jūnijs – Saldus
27. jūnijs – Smiltene
4. jūnijs – Valmiera
8. augusts – Madona
22. augusts – Vecpiebalga
12. septembris - Mārupe

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!