1978.gadā Muhameds Ali zaudēja Lasvegasā cīņu Leonam Spinksam, kurš kļuva par jauno pasaules čempionu boksā profesionāļiem smagajā svarā. Kā teica aculiecinieki, tad Ali atkal bija...aizmirsis patrenēties un izskatījās negatavs stāties pretī gados jaunākam agresīvam bokserim.
Ali vairs nekad nebūs tik spēcīgs, kā 1975.gadā, kad viņš cīnījās ar Džo Frēzeru. Vēlāk WBC lika tikties Spinksam ar sava reitinga pirmo numuru Kenu Noretonu, taču Spinkss atteicās un zaudēja titulu. Pēc pusotra gada Ali revanšējās Spinksam un kļuva par čempionu WBA versijā, kas bija viņa pēdējais tituls. Bet tas jau ir cits stāsts.

1932.gadā Leikplesidā amerikānis Edijs Īgens kļuva par pirmo un joprojām vienīgo, kurš ieguva zelta medaļu gan vasaras, gan ziemas olimpiskajās spēlēs. 1920.gadā Amsterdamā viņš kļuva par čempionu boksā pussmagajā svarā, finālā pārspēdams norvēģi Sverri Sērdsdālu.

1932.gadā viņš bija Viljama Fiskes ASV bobsleja četriniekā, kas uzvarēja olimpiskajās spēlēs Leikplesidā. Edijs Īgens vienīgais no tā bobsleja četrinieka pārdzīvoja Otro pasaules karu (trīs pārējie nomira vai gāja bojā 1940. gadā – nepilna gada laikā!) un mira 1967.gadā. Viņš tika apbedīts kopā ar abām olimpiskajām zelta medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!