Šodien dzimšanas dienu svin pirmā mūsu pasaules čempione riteņbraukšanā Emīlija Sonka.
1964.gadā Francijā viņa kļuva par pasaules čempioni grupas braucienā šosejā, finišā pārspēdama Gaļinu Judinu un beļģieti Rozu Selsu.

Dzimšanas diena šodien daiļslidotājam Aleksejam Ulanovam (dz.1946). Viņš bija pirmais trīskārtējās olimpiskās čempiones Irinas Rodņinas partneris, ar ko viņa uzvarēja pirmo reizi uzvarēja olimpiskajās spēlēs pāru slidojumā (1972.gadā Saporo). Pēc tam Ulanovs apprecējās ar Ludmilu Smirnovu un sāka slidot kopā ar viņu (Rodņina sāka slidot ar Aleksandru Zaicevu, ar kuru vēl divas reizes kļuva par olimpisko čempioni). Divreiz viņi kļuva par pasaules vicečempioniem, vienreiz bija otrie un vienreiz trešie Eiropas čempionātā.

1991.gadā futbolista karjeru beidza angļu pussargs Braijens Robsons, kurš Anglijas izlasē aizvadīja 90 spēles un guva 26 vārtus. 65 spēlēs Robsons bija Anglijas izlases kapteinis. Profesionāla futbolista karjeru viņš sāka "West Bromwich Albion" komandā, taču lielāko atzinību ieguva, spēlēdams "Manchester United" (345 spēles un 74 vārti) un Anglijas izlasē. WBA divas reizes Robsona vadībā (Robsons bija komandas kapteinis) iekļuva UEFA kausa izcīņā, bet 1979. gadā pat aizkļuva līdz 1/4 finālam.

Anglijas izlasē Robsons spēlēja trijos pasaules čempionātos, turklāt viņam 20 gadus piederēja visātrāk gūto vārtu rekords – 1982. gada pasaules čempionāta spēlē pret Franciju Robsons guva vārtus jau 27. sekundē. "Manchester United" sastāvā viņš divreiz bija Premjerlīgas čempions, četras reizes FA kausa ieguvējs un vienreiz Kausu ieguvēju kausa īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!