Jubileju šodien svin viena no visu laiku labākajām Latvijas volejbolistēm Tatjana Veinberga. 1968. gadā viņa PSRS izlases sastāvā kļuva par olimpisko čempioni. Veinberga piedalījās četrās spēlēs un viņa ir mūsu vienīgā volejboliste – olimpiskā čempione.
Dzimšanas diena šodien ir leģendārajai austrāliešu peldētājai Dounai Frēzerei. Trijās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas viņa uzvarēja 100 m peldējumā brīvajā stilā un šo sasniegumu nav atkārtojusi neviena cita peldētāja. 1962. gada oktobrī viņa kļuva par pirmo sievieti, kas 100 m nopeldēja ātrāk par minūti. Frēzeres rēķinā pavisam ir astoņas olimpiskās medaļas un četras no tām – zelta.

Dzimšanas diena šodien ir arī vienai citai slavenai austrāliešu peldētājai – Šeinai Gouldai. Viņa ir trīskārtējā olimpiskā čempione, turklāt visas trīs zelta godalgas viņa ieguva 1972. gadā Minhenē, kur Gouldas rēķinā vēl bija arī pa vienai sudraba un bronzas medaļai. Viņai bija nepilni 16 gadi! Vēl jo lielāks tāpēc bija pārsteigums, kad pēc gada Goulda atvadījās no peldēšanas. Viņa ir vienīgā peldēšanas vēsturē, kas labojusi pasaules rekordus brīvajā stilā, sākot no 100 m un beidzot ar 1500 m distanci. Minhenē visas trīs olimpiskās zelta godalgas viņa ieguva ar jauniem pasaules rekordiem.

Pirms četriem gadiem basketbola pasaules čempionātā Indianapolisā Argentīna ar 87:80 pārspēja ASV izlasi un pārtrauca amerikāņu uzvaru sēriju, kas kopš NBA spēlētāju iekļaušanās ASV komandā, ilga jau 58 spēles.

Pirms 34 gadiem Minhenes olimpiskajās spēlēs amerikāņu peldētājs Marks Spics kļuva par pirmo sportistu, kas ieguva 7 zelta medaļas.

Pirms 35 gadiem austriešu augstlēcēja Ilona Gūzenbauere laboja desmit gadus veco rumānietes Jolandas Balašas pasaules rekordu – no 1,91 m uz 1,92 m.

Lisabonas "Sporting" un Belgradas "Partizan" pirms 51 gada aizvadīja pirmo spēli Čempionu kausa izcīņā futbolā. Ar 3:1 uzvarēja "Sporting".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!