Latvijas hokeja federācijas prezidentam Kirovam Lipmanam (dz.1940) šodien dzimšanas diena.
Tieši viņam ir lielākais nopelns, ka 2006.gadā Rīgā notika pasaules čempionāts hokejā.

Savulaik volejbolistam, bet tagad volejbola trenerim, 1968.gada olimpiskajam čempionam Oļegam Antropovam (dz.1947) šodien šūpļa svētki. Dzimis Čimkentas apgabalā Kazahstānā, viņš 19 gadu vecumā sāka spēlēt Alma-Atas "Burevestņik" komandā, arī Mehiko olimpisko spēļu laikā viņš PSRS izlasē vēl pārstāvēja Alma-Atas komandu. Par Rīgas "Radiotehniķa" spēlētāju un vienu no komandas līderiem Antropovs kļuva 1972. gadā un nospēlēja mūsu komandā sešus gadus – līdz pat karjeras beigām. Trīs reizes "Radiotehniķa" sastāvā viņš kļuva par Kausu ieguvēju kausa īpašnieku un trīs reizes bija PSRS vicečempions (čempions 1969. gadā ar Alma-Atas komandu). Pašreiz strādā Japānā.

1946.gadā Bostonas "Celtics" basketbolists Čaks Konnorss kļuva par pirmo NBA vēsturē, kurš saplēsa groza vairogu. Šā iemesla dēļ spēle pret Čikāgu atsākās pēc stundu garas pauzes.

1994.gadā Džordžs Formens pārspēja Maiklu Mūreru un kļuva par vecāko pasaules čempionu (45 gadi) smagajā svarā boksa vēsturē. Formens ieguva uzreiz divus titulus – WBA un IBF versijās. Titulu viņš bija zaudējis pirms...20 gadiem slavenajā cīņā Zairā ar Muhamedu Ali.

2003.gadā Luī II stadionā Monako notika rezultatīvākā spēle UEFA čempionu līgas vēsturē. "Monaco" ar 8:3 pārspēja Lakorunjas "Deportivo". Piecus vārtus guva horvāts Dado Pršo. Uzvara ar lielāko vārtu starpību Čempionu līgā atzīmēta spēlē bija starp Turīnas "Juventus" un Pirejas "Olympiakos" – 7:0 (2003. gada 10. decembrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!