1986.gadā Veins Greckis sasniedza jaunu NHL rekordu rezultatīvu piespēļu skaita ziņā vienā sezonā – 136. Līdz regulārās sezonas beigām viņš savu rezultatīvo piespēļu skaitu palielināja līdz 163, bet kopā ar Stenlija kausa spēlēm – līdz 174. Lieki teikt, ka šie NHL rekordi joprojām nav laboti.
1987.gadā Maiks Taisons Lasvegasā pārspēja Džeimsu Smitu (daudziem par pārsteigumu tika aizvadīti visi 12 raundi) un kļuva par pasaules čempionu smagajā svarā WBA versijā. Pie reizes Taisons aizstāvēja arī savu čempiona titulu WBC versijā, ko viņš bija ieguvis 1986.gada novembrī (2.raundā nokautēja Trevoru Berbiku).

1954.gadā savu pirmo pasaules čempiones titulu ieguva PSRS hokeja izlase. Izšķirīgajā mačā PSRS izlase Stokholmā ar 7:2 pārspēja Kanādu, ko šajā čempionātā pārstāvēja Toronto komanda "Lyndhurst Motors". PSRS izlase neuzvarēja tikai mājiniekus zviedrus, ar kuriem 18 000 (!) skatītāju klātbūtnē nospēlēja neizšķirti – 1:1. Līdz ar to hokejā sākās jauna ēra.

Pirmais pasaules čempionāts basketbolā sievietēm sākās pirms 1953.gadā Čīles galvaspilsētā Santjago. Eiropas čempiones PSRS basketbolistes tajā nepiedalījās, tā, ka arī Latvijas basketbolistes Čīlē nespēlēja. Basketbola laukums tika uzstādīts Čīles Nacionālajā stadionā, kura tribīnēs bija vietas 35 000 skatītājiem. Uz izšķirīgo spēli par pirmo vietu starp ASV un Čīles izlasēm atnāca 30 000 skatītāju un tas joprojām ir sieviešu basketbola pasaules čempionātu skatītāju apmeklējuma rekordskaits. Amerikānietes uzvarēja ar 49:36 un kļuva par pirmajām čempionēm. Otro vietu ieņēma Čīle, trešo – Francija. Tikai brazīlietēm izdevās pārspēt ASV izlasi (29:23), taču viņas palika ceturtās. ASV izlase saņēma tik lielu trofeju, ka nevarēja to aizvest mājās – tā negāja amerikāņu lidmašīnas B-17 durvīs! Trofeja līdz ASV atceļoja atsevišķi un labu laiku pēc komandas atgriešanās...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!