Latvijas jaunā airētāja Elza Gulbe svētdien izcīnīja piekto vietu Lietuvā notikušā pasaules U-23 čempionāta A finālā.

A finālā Gulbe finišēja pēc astoņām minūtēm un 25,26 sekundēm, par 8,15 sekundēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušās vācietes Jūlijas Līras.

Vēl pēc 1000 metriem Gulbe bija trešajā vietā, tomēr otrajā distances daļā zaudēja ātrumu un nespēja iejaukties cīņā par medaļām.

Kā ziņots, iepriekš sestdien bezstūrmaņu divnieku sacensībās sievietēm latvietes Anete Risa un Vineta Moča uzvarēja B finālā, izcīnot septīto vietu. Tāpat B finālā sestdien startēja arī Latvijas dāmu pārairu četrinieks Agnese Kalniņa, Agnese Zaķe, Laura Zilvare un Zane Putniņa, finišējot pēdējā, sestajā vietā. Summā tas Latvijas sportistēm deva 12.vietu.

Vēl sestdien uzvaru C finālā divu duetu konkurencē izcīnīja Latvijas sieviešu pārairu divnieks Marika Trumekalne un Madara Strautmane, kas viņām summā deva 13.vietu. Savukārt attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā savos C finālos ierindojās vīriešu vieninieku braucējs Mārtiņš Ļabis un vīriešu bezstūrmaņa divnieks Ralfs Lazdiņš un Edijs Gruzds.

Savukārt D finālā startēja Latvijas vīriešu pārairu četrinieks Mārtiņš Kāpostiņš, Rūdolfs Rumba, Aivis Vilicka un Edgars Boitmanis, finišējot pēdējā, otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!