Foto: DELFI Aculiecinieks

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) ir izņēmusi alkoholu no aizliegto preparātu saraksta, kas attiecās uz konkrētu sporta veidu federācijām, vēsta ārzemju mediji.

Līdz šim alkohola lietošana bija aizliegts četros sporta veidos – loka šaušanā, motoru sportā, gaisa sporta veidos un ūdens motosportā, taču ar 2018. gadu WADA aizliegto preparātu sarakstā tā vairs nebūs.

Nacionālajām antidopinga aģentūrām vairs nebūs jāpārbauda sportisti uz alkoholu, taču tām būs jāpalīdz nacionālajām sporta veidu federācijām, ja tās vēlēsies veikt šādas pārbaudes.

Starptautiskā Loka šaušanas federācija (WA) jau nosodījusi šo WADA lēmumu un paziņojusi, ka saglabās alkohola lietošanas aizliegumu savās sacensībās. ""World Archery" vēlas saglabāt alkohola aizliegumu un tuvākajā izpildkomitejas sēdē 12. oktobrī pieņemsim attiecīgus likumus," izteicies federācijas ģenerālsekretārs Toms Dīlens. "Mēs ceram, ka valstu līmenī šis lēmums palielinās alkohola pārbaudes, jo iepriekš Antidopinga aģentūras atteicās pārbaudīt šīs substances."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!