Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Krievijas hakeru uzbrukuma Pasaules Antidopinga aģentūrai (WADA) nopludināta konfidenciāla informācija par sportistu medicīnas failiem, un šajā skandālā iesaistīta arī četrkārtējā Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione vingrošanā Simona Bailsa, kura izskaidrojusi, kāpēc šajā skandālā figurē viņas vārds.

Jau vēstīts, ka pēc krievu hakeru grupējuma "Fancy Bears" uzbrukuma publiskoti WADA faili, kuros redzami vairāki dopinga analīžu pārkāpumi pazīstamiem sportistiem, arī Bailsai un tenisistei Serēnai Viljamsai. Tomēr šī informācija nav tik viennozīmīga, jo šie sportisti lietojuši vielas, kas paredzētas terapeitiskai ārstēšanai. Līdz ar to, ja tam izskaidrojošs medicīnisks pamatojums, šo informāciju nevar klasificēts kā pārkāpumu.

Bailsa pēc WADA dokumentu nopludināšanas savā sociālajā tīklā "Twitter" izskaidroja savu iesaisti šajā skandālā.

"Man ir uzmanības deficīta hiperaktivitātes traucējumi un es lietoju medikamentus kopš bērnības. Es ticu tīram sportam un vienmēr esmu sekojusi noteikumiem. To darīšu arī turpmāk, jo tas man ir ļoti svarīgi," rakstīja Bailsa.

Tikmēr Starptautiskā tenisa federācija (ITF) nekomentēja Serēnas Viljamsas iesaisti šajā skandālā, taču organizācija uzsvēra, ka tā sadarbosies ar WADA, lai noskaidrotu visas detaļas. Kad būs saņemta visa nepieciešamā informācija, tad ITF komentēs šo skandālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!