Talantīgais Latvijas basketbolists, BK "Skonto" centra uzbrucējs Andris Biedriņš kopā ar Latvijas U-18 izlases spēlētājiem no sacensībām Horvātijā nav devies atpakaļ uz dzimteni, bet pagaidām palicis Horvātijā, ceturtdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Kā ziņots, Latvijas U-18 basketbola izlase pirmdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas pusfināla turnīra C grupas pēdējā un izšķirošajā spēlē ar 75:67 uzvarēja Horvātijas vienaudžus, iekļūstot sacensību finālturnīrā.

"Dienas sākumā no trešās personas uzzināju baumas, ka Andris neatrodas izlases autobusā, kas patlaban ir atceļā uz Latviju. Pārbaudot šīs ziņas, pārliecinājos, ka tas patiešām ir fakts. Patlaban viņš atrodas Zagrebā, taču, cik sapratu, tālākais ceļš ved uz Ameriku," par pēdējo dienu notikumiem sašutusi ir "Skonto" direktore Zenta Valtere. "Jāatzīst, šāds notikumu pavērsiens mums ir šoks. Pirmkārt, jau par trenera un vecāku rīcību, jo pašu Biedriņu es nevainoju – viņš vēl ir jauns."

Arī Latvijas basketbola savienība (LBS) ir informēta par Biedriņa palikšanu Horvātijā. "Pēc LBS rīcībā esošās informācijas, Biedriņš patiešām palicis Zagrebā. Šobrīd nevaru pateikt, vai abi vecāki vai mamma viņu lūdza palikt, taču tā notika. Kādi apsvērumi bija šādas rīcības pamatā, šobrīd grūti komentēt, taču tādas pilnībā bija viņa tiesības. Katrā ziņā, savienība ir ļoti pateicīga Andrim par to, ko viņš izlases labā paveica turnīrā Sisakā," NRA teica LBS mārketinga un sabiedrisko attiecību direktors Jānis Janševics.

"Biedriņam 2.aprīlī palika 18 gadu, un viņam bija tiesības palikt - pat, ja tas būtu noticis bez vecāku ziņas. Spēlētāja galvenais uzdevums bez šaubām ir spēlēšana turnīrā, bet, kas notiek pēc tam, katrs pilngadīgs cilvēks var rīkoties pēc saviem ieskatiem," piebilst Janševics.

Pagaidām nav zināms par talantīgā Latvijas basketbolista turpmākajiem plāniem. Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Raivo Otersons, kurš vienlaikus ir arī Biedriņa treneris individuāli un arī "Skonto" komandā, komentārus solījās sniegt šodien, kad ir paredzēta viņa un Biedriņa preses konference par Horvātijā aizvadīto turnīru.

Biedriņam daudzi basketbola speciālisti prognozē augstu vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā. Interneta portālā "nbadraft.net" Biedriņam pagaidām tiek prognozēta ceturtā vieta NBA draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!