Šī gada 24. jūnijs Latvijas basketbola vēsturē var kļūt par nozīmīgu datumu. Ļoti tuvu tam, lai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta ceremonijā pirmo reizi tiktu izvēlēts Latvijas basketbola audzēknis ir Andris Biedriņš.
Biedriņš jau kopš aprīļa atrodas Amerikas Savienotajās Valstīs, kur kopā ar Raivo Otersonu un vietējiem speciālistiem turpina gatavoties 24. jūnija ceremonijai. Armands Šķēle, kurš arī bija pieteicies draftam, no tā ir atteicies un šogad nepretendēs uz iekļūšanu NBA.

Andris Biedriņš ir viens no perspektīvākajiem jaunajiem basketbolistiem Eiropā. Līdz šim pieaugušo konkurencē šis jaunais un talantīgais centra spēlētājs ir spēlējis vienīgi "Skonto" rindās, bet pēc 18 gadu sasniegšanas Biedriņš pameta savu klubu un devās uz ASV, lai gatavotos NBA draftam. Amerikas treneri novērtējuši Biedriņa potenciālu un iespējas, dažas dienas pirms ceremonijas, latvietim prognozē vietu pirmajā desmitniekā vai otrā desmita pašā sākumā. Dažās prognzēs Biedriņam atvēl pat piekto vietu, kas nozīmē, ka viņu izvēlētos Vašingtonas "Wizards" klubs. Zemākā vieta, ko atvēl latviešu centram ir vienpadsmitā un nokļūšanu Goldensteitas komandas rindās. Iespēja, ka Biedriņu 24. jūnija ceremonijā neizvēlēsies ir visai minimāla, jo vairāku klubu treneri ir izteikuši vēlmi iegūt savā īpašumā šo talantīgo spēlētāju. Katrā ziņā, Biedriņam ir iespēja ierakstīt Latvijas basketbola vēstures grāmatās jaunas rindas. Kādas? To redzēsim tikai pēc 24. jūnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!