Latvijas basketbolists Andris Biedriņš, kas šonedēļ neatgriezās dzimtenē no U-18 izlašu turnīra Horvātijā, informējis "Skonto" klubu, ka vēlas pārtraukt darba līgumu, ziņo laikraksts "Diena".
No Horvātijas, kur Biedriņš piedalījās Eiropas U-18 čempionāta atlases turnīrā, basketbolists kopā ar māti devās uz ASV, lai gatavotos NBA draftam.

Kā norāda laikraksts, janvārī sarunās starp Biedriņa intereses pārstāvošo aģentūru "BDA Management Group" un "Skonto" tika panākta vienošanās, ka Andris sezonu pabeidz Rīgas komandā, savukārt klubs nodrošina basketbolistam labus apstākļus, lai sagatavotos jūnijā paredzētajam NBA draftam

Motivējot vēlmi lauzt līgumu, 2.aprīļa vēstulē Biedriņš norāda, ka viens no šās vienošanās punktiem nav ticis izpildīts - basketbolistam nav bijis nodrošināts pietiekami meistarīgs sparingpartneris treniņos. Turklāt pēdējos mēnešus pirms drafta būšot lietderīgāk trenēties ASV nekā piedalīties LBL izslēgšanas spēlēs.

"Skonto" prezidents Guntis Indriksons laikrakstam kategoriski uzsvēris, ka šajā gadījumā runa nav par naudu vai juridiskām niansēm, bet gan par "attieksmi pret skolu un klubu, kas izaudzināja jauno talantu".

"Ja es vēl cīnīšos, tad tikai par attieksmi - par to, ka ne amerikāņi, ne kādi citi nedrīkst pret Latvijas pusi izturēties kā pret plebejiem. Amerikā no 12 gadus audzināta Biedriņa būs labums ilgus gadus, tāpēc uzskatu, ka tikpat ilgā laika posmā kaut kāda atdeve jāsaņem arī visam Latvijas basketbolam. Uzsveru - nevis konkrētam klubam vai trenerim, bet visam basketbolam," sacījis Indriksons.

Laikraksts turklāt vēsta, ka "Skonto" jau ceturtdien pārtraukusi darba attiecības ar treneri Raivo Otersonu, kam "pārmesta savtīga rīcība un informācijas slēpšana, neziņojot par Biedriņa nodomiem".

Pats Otersons uzstāj, ka šāds audzēkņa lēmums viņam bijis pārsteigums, jo par sarunu gaitu starp aģentūru un kluba vadību viņš nav bijis informēts.

Otersons gan neuzskata, ka Biedriņa pēkšņā aizbraukšana būtu vērtējama kā bēgšana. "Viņam vajadzēja braukt uz Ameriku, lai nokārtotu apdrošināšanas lietas, un taisnā ceļā no Horvātijas to izdarīt šķita ērtāk, nekā 48 stundas braukt autobusā uz Rīgu un tad lidot uz ASV," laikraksts citē Latvijas U-18 izlases treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!