Foto: LETA
Andris Kivlenieks un Monika Baduna piektdien Jaunpiebalgas novadā Vanagkalnā kļuva par Latvijas čempioniem orientēšanās ar slēpēm sprinta distancē.

Vīru elitē A.Kivlenieks 3,9 kilometrus garo distanci veica 14 minūtēs 49 sekundēs, par 17 sekundēm apsteidzot Nauri Raizi, kamēr bronzu ieguva Andris Jubelis.

"Distance bija ļoti ātra, iespējams arī pieļāvu kādu varianta kļūdu. Protams, braucu uz Latvijas čempionātu ar cerību uzvarēt, bet ļoti labi apzinājos, ka konkurenti arī nesnauž un cīņa būs sīva," paudis Andris Kivlenieks. "Jāuzslavē sacensību organizatori par kvalitatīvo un precīzi izveidoto špūru tīklu, bija prieks orientēties."

Dāmu konkurencē ātrākā bija Lietuvas sportiste Gabriele Andrasuniene, tomēr viņa necīnījās par Latvijas čempionāta godalgām, tādēļ zelts tika Badunai, sudrabu ieguva Ļubova Pavļukova, bet bronzu - Una Arama.

Sacensības sestdien turpināsies ar vidējo distanci, bet svētdien tiks noskaidroti spēcīgākie garajā distancē.

Pateicoties aukstumam un lieliskiem sniega apstākļiem, Latvijas čempionāts orientēšanās ar slēpēm pēc divu gadu pārtraukuma atkal var norisināties februārī, kā tas tradicionāli ir bijis. 2017.gada čempionu tituli tika sadalīti vien pirms nepilniem diviem mēnešiem Madonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!