Foto: Publicitātes foto
Ar sprinta kvalifikāciju un finālu Venēcijā un tai blakus esošajā Burāno salā sākās pasaules čempionāts orientēšanās sportā. Labākos Latvijas izlases sportistu rezultātus izdevās sasniegt Aijai Skrastiņai - 21.vieta un Artūram Pauliņam - 37.vieta.

Pasaules čempionāts, kurš no 5.jūlija līdz 12.jūlijam norisinās Itālijā, šogad norisināsies pēc jaunas sacensību programmas - bez kvalifikācijas sacensībām visās distancēs, izņemot sprintu, turklāt ir ieviesta jauna distance - jauktā sprinta stafete.

Vienīgajā šī čempionāta kvalifikācijā, kas 5.jūlijā rītā norisinājās Burāno salā, uz starta stājās seši Latvijas izlases orientiersti, no kuriem četri kvalificējās finālsacensībām. Ārpus finālistu skaita palika Laura Vīķe, kura savā kvalifikācijas grupā ierindojās 22.vietā (42 sekundes aiz fināla) un Andris Jubelis, kuram savukārt līdz vietai finālā pietrūka tikai trīs sekundes. Jubelim šīs bija jau ceturtās sprinta kvalifikācijas sacensības, kurā līdz vietai finālā pietrūcis mazāk par 15 sekundēm. Vīķei kvalificēties finālam liedz pieļauta liela kļūda, savukārt Jubelis vaino tikai pāris neveiksmīgas situācijas.

Finālam kvalificējās Artūrs Pauliņš, kurš ar labi veiktu distances beigu daļu nodrošināja sev 14.vietu kvalifikācijas grupā un divu sekunžu pārsvaru pār 16.vietu, kas vairs nenodrošinātu vietu finālā. Arī pasaules čempionāta debitants Dāvis Dišlers kvalificējās finālam, ieņemot 13.vietu savā kvalifikācijas grupā. Aija Skrastiņa un Līga Ārniece arī kvalificējās finālam bez lielām problēmām, ar attiecīgi, 10. un 12.vietu savās kvalifikācijas grupās.

Pasaules čempionāta sprinta finālam bija izvēlēts apvidus Venēcijā, kuras šaurās ielas un kanāli nodrošināja patiešām sarežģītas distances. No Latvijas sportistiem vislabāk veicās Aijai Skrastiņai, kurai pat samērā lielas kļūdas distances sākumā neliedza izcīnīt 21.vietu, zaudējot sacensību uzvarētājai Judītei Vīderei no Šveices divas minūtes. Līga Ārniece finišēja 34.vietā, 2:47 aiz uzvarētājas.

Vīriešu konkurencē Artūrs Pauliņš ierindojās 37.vietā, 2:04 aiz uzvarētāja dāņa Sorena Bobaha. Uzlabot savu pagājušajā Pasaules čempionātā uzrādīto 36.vietu liedza pāris ceļu variantu kļūdas distances beigās. Dāvis Dišlers pēc finiša atzina, ka kvalifikācijā tika atstāts par daudz emociju un finālā tika ieņemta 41.vieta, 2:19 aiz līdera.

Čempionāts pirmdien turpināsies ar jaukto sprinta stafeti Trento pilsētas centrā. Latvijas komandas sastāvs būs Aija Skrastiņa, Artūrs Pauliņš, Dāvis Dišlers un Laura Vīķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!