Foto: Publicitātes foto
Par Baltijā lielākā šaha turnīra "RTU Open" uzvarētāju svētdien kļuva Armēnijas sportists Hrants Melkumjans.

Prestižākā - A - turnīra deviņās kārtās Melkumjans savāca 7,5 punktus un viņam ar tikpat punktiem sekoja ungārs Rihards Raports.

Latvijas sportisti sacensībās startēja ļoti neveiksmīgi. Valsts čempions Igors Kovaļenko ar sešiem punktiem ierindojās 18.vietā, Artūrs Neikšāns palika 22.vietā, Oļegs Krivonosovs un Toms Kantāns palika attiecīgi 26. un 31.vietā, bet slavenais Aleksejs Širovs ar 5,5 punktiem ierindojās vien 40.pozīcijā.

Širovs zaudēja pirmajā mačā, turpinājumā izcīnīja četrus panākumus pēc kārtas, bet noslēdzošajās četrās kārtās viņa kontā bija trīs neveiksmes un viens zaudējums.

Šis turnīrs 16.augustā sākās vien divas dienas pēc Norvēģijā notikušās šaha Olimpiādes, kurā Latviju pārstāvēja Kovaļenko, Neikšāns, Kantāns un arī Širovs.

Paralēli notiekošajā B turnīrā amatieriem uzvarēja Latviju pārstāvošais Artūrs Bernots, C turnīrā amatieriem labākais bija leģendārā Lietuvas šahista, žurnālista un tiesneša Vlada Mikena dēls Aliušs Mikens, D turnīrā amatieriem pie panākuma tika lietuviete Gintare Paulaiskaite, E turnīrā, kas arī bija amatieriem, uzvarēja Latviju pārstāvošā Larisa Gordijeviča, bet F turnīrā ātrspēlē - krievs Boriss Savčenko.

Festivāla balvu fonds bija 25 000 eiro. No tiem 18 300 eiro paredzēti galvenajam A turnīram, kura uzvarētājs saņēma 3000 eiro. A turnīrs ir iekļauts pasaules Šaha profesionāļu asociācijas tūrē.

Festivāls šogad notika jau ceturto reizi, kopumā pulcējot ap 400 dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!