Foto: PantherMedia/Scanpix

ASV Olimpiskā komiteja (ASVOK) ir apstiprinājusi, ka iesniegs pieteikumu uz 2024.gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu, taču pagaidām nav izlemts, kura pilsēta būs izvēlēta par potenciālo spēļu norises vietu - uz šo godu šobrīd pretendē četras "finālistes", ziņo NBC.

"Mums ir četrkāršs neizšķirts," jautāts par to, kura pilsēta būs ASV pieteikumā, atbildēja ASVOK izpilddirektors Skots Blekmuns.

ASVOK no sākotnējiem pieteikumiem ir izvēlējusies četras pilsētas - Bostonu, Losandželosu, Sanfrancisko un Vašigntonu. Pēc papildus apspriedēm par katras priekšrocībām un trūkumiem, ASVOK cer izvēlēties pieteikuma pilsētu savā nākamajā sēdē janvāra sākumā.

No "finālistēm" olimpiskās spēles rīkojusi tikai Losanželosa, turklāt divreiz - 1921. un 1984.gadā. Sanfrancisko pretendēja uz 2012. un 2016.gada spēlēm.

Pēdējoreiz olimpiskās spēles ASV notisk 2002.gadā, kad ziemas olimpiādi uzņēma Soltleiksitija, bet vasaras spēles 1996.gadā rīkoja Atlanta.

2024.gada olimpisko spēļu rīkošanas pieteikumu termiņš tiks atvērts 15.janvārī un noslēgsies 2015.gada 15.septembrī.

Sākotnējā informācija no attiecīgajām valstīm liecina, ka uz 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanu varētu pieteikties Roma Itālijā, Berlīne vai Hamburga Vācijā, Dienvidāfrikas Republika ar kopīgu Pretorijas-Keiptaunas pieteikumu un Parīze, kura uzvaras gadījumā varētu svinēt 100 gadus kopš iepriekšējās Olimpiādes - Francijas galvaspilsēta šo sporta forumu uzņēma 1924.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!