Foto: Kadrs no video
Latvijas badmintonistes Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova pēc izstāšanās no Eiropas čempionāta neslēpa sarūgtinājumu par neveiksmi, jo izloze ļāva optimistiski vērtēt iespējas uzvarēt vismaz vienu maču.

Latvijas duets trešdien Eiropas čempionātā Dānijā sieviešu dubultspēļu pirmajā kārtā ar 21:19, 11:21, 9:21 zaudēja čehietēm Terēzai Švabikovai/ Katerinai Tomalovai. Līdz ar to visi Latvijas sportisti beiguši savu dalību 2017. gada Eiropas čempionātā.

Latvijas badmintonistes lieliski aizvadīja pirmo setu, bet pēc tam ļoti viegli zaudēja divus nākamos, visā spēlē zaudējot 35 minūšu ilgā cīņā. Čehietes pasaules dubultspēļu rangā ir 88. vietā, bet Lencēviča/ Romanova – 354.

"Pirmais sets bija labs un spēle aizgāja (no rokas), bet tad...," pēc mača atzina Lencēviča.

"Otrā seta sākumu palaidām, varbūt atslābām, spēle neaizgāja. Viņas arī asāk sāka spēlēt. Trešo setu arī sākām labi, bet neaizgāja spēle," norādīja Romanova. Lai gan trešā seta sākumā Koldingas arēnā Latvijas dueta izspēļu laikā ik pa laikam bija skaļas līdzjutēju ovācijas, jo blakus kortā dramatiski cīnījās viena no mājinieču simpātijām, Lencēvičai un Romanovai tas nav traucējis. "Spēles laikā nedzirdam to, kas ir apkārt. Koncentrēšanās ir tik liela, ka neko nedzirdi."

Kā vienu no neveiksmes iemeslu Romanova min daudzās kļūdas, ko Latvijas sportistes pieļāva otrajā un trešajā setā. "Neizturējām pretinieču spiedienu. Skaidrs, ka viņas ir pieredzējušākas un uz papīra stiprāks pāris."

Lencēviča norāda, ka Latvijas duets nesen ticies ar čehietēm un tajā mačā bijis līdzīgs scenārijs – uzvarēts pirmais sets, bet zaudēta visa spēle. "Protams, ka gribējās uzvarēt. Gribējās ilgāk palikt turnīrā. Neizdevās. Gribējām revanšēties, uz spēli izgājām ar domu tikai par uzvaru."

"Pirms spēles jau runājām – ja nesanāks uzvarēt, tad būsim bēdīgas. Nesanāca," piebilst Romanova.

Ziņots, ka sieviešu vienspēļu turnīrā Ievai Popei pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar 11:21, 11:21 piekāpās mājiniecei Natālijai Kohai Rodei, kura izlikta ar astoto numuru. 21 gadu vecā dāniete pasaules ranga sarakstā atrodas augstajā 41. vietā, kamēr 23 gadus vecā Pope ir tikai 314. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!