Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kristaps Bērziņš un Kitija Valtere svētdien uzvarēja Valmieras maratonā, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas čempionāts.

Vīru konkurencē 42,195 kilometrus garajā distancē Bērziņš finišēja pēc divām stundām un 29,49 minūtēm par nepilnām astoņām minūtēm apsteidzot Kristapu Kaimiņu.

Savukārt trešo vietu guva Latvijas labākais soļotājs Arnis Rumbenieks, distanci noslēdzot divās minūtēs, 42 minūtēs un desmit sekundēs.

Tikmēr dāmām Kitija Valtere finišu sasniedza pēc divām stundām, 57 minūtēm un četrām sekundēm. Viņai nepilnas sešas ar pusi minūtes zaudēja Karīna Helmane-Soročenkova, bet trešā distanci noslēdza Aļina Sokaļska.

Latvijas čempioni maratonā tieši Valmierā tika noskaidroti jau devīto reizi. Šajās sacensībās netika pārspēti Valmieras maratona rekordi - 2008.gadā Aigars Fadejevs vīriešu vidū noskrēja divās stundās, 19 minūtēs un 57 sekundēs, bet 2010.gadā Dace Lina sieviešu rekordu sasniedza divu stundu, 50 minūšu un 15 sekunžu robežās.

Aizvadītās sacensības notika "Skrien Latvija" seriāla ietvaros.

Pusmaratona distancē vīriem labākais bija Jānis Višķers, finišējot pēc stundas, septiņām minūtēm un 39 sekundēm, bet dāmām pirmā bija Latvijas pasi ieguvusī amerikāņu skrējēja Ariana Hilborna, kura distanci noslēdza pēc stundas, 17 minūtēm un 40 sekundēm, par gandrīz piecām minūtēm apsteidzot Jolantu Liepiņu, kura pērn kļuva par Latvijas čempioni maratonā.

Vēl 12,4 kilometru distancē uzvarēja Reinis Hartmanis un Guna Ģērmane, bet 6,2 kilometru skrējienā labākie bija Rihards Linde un Līga Jansone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!