Foto: iff.com
Latvijas čempione florbolā vīriem "Betsafe"/"Ulbroka" otrdien Valmierā "EuroFloorball" kausa izcīņas pirmajā mačā ar 8:5 (3:1, 1:1, 4:3) pārspēja iepriekšējās sezonas "EuroFloorball Challenge" turnīra uzvarētāju Budapeštas "Phoenix Fireball" no Ungārijas, kamēr mājiniece "Valmiera" ar 4:6 (0:2, 2:2, 2:2) piekāpās Krievijas klubam "Ņižegorodec".

Uzvarētājiem ar "hat-trick" atzīmējās Juris Gribusts, kurš visus trīs savus vārtus guva pirmajā periodā. Savukārt trīs rezultatīvas piespēles Krišjānim Zepam.

Mača rezultātu jau otrajā minūtē atklāja ungāru florbolists Zoltāns Resi, bet nākamajās astoņās minūtēs Gribusts iemeta trīs bezatbildes vārtus. Otrajā periodā ar vārtu guvumiem apmainījās Resi un Kārlis Jānis Petrovskis, līdz ar to komandas pirms trešās trešdaļas šķīra divi vārti.

Uz nākamo pretinieku precīzo raidījumu ar gūtiem vārtiem atbildēja Rolands Kovaļevskis, bet turpinājumā ungāri panāca izlīdzinājumu 5:5. Tiesa, Kristers Eglītis nepilnas minūtes laikā atjaunoja vadību. Latvijas vienība guva vēl divus vārtus un svinēja uzvaru ar 8:5.

B apakšgrupā spēlēs arī Igaunijas čempione Tartu EMU, kas šosezon startē "Elvi Florbola līgā" un savu pirmo maču aizvadīs trešdien pret Ulbrokas vienību.

"Phoenix Fireball" iepriekšējā sezonā triumfēja "EuroFloorball Challenge" turnīrā, izcīnot ceļazīmi uz "EuroFloorball".

Tikmēr "Valmieras" komandas rindās ar diviem punktiem atzīmējās Arnijs Kuratņiks, kuram vārti un rezultatīva piespēle, bet divas reizes komandas biedru vārtu guvumos asistēja Ivo Balodis.

Valmierieši pirmajā periodā palika "sausā", bet otrās trešdaļas sākumā ielaida trešo bumbiņu savos vārtos. Lai gan Mārtiņš Broks vienus vārtus atguva, tomēr pretinieki atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. Pusotru minūti pirms otrā perioda beigām Kuratņiks panāca 2:4, bet trešās trešdaļas sākumā Aigars Belasovs pretinieku pārsvaru samazināja līdz vieniem vārtiem.

Krievijas klubs vēlāk guva vēl vienus vārtus, bet piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Artis Jansons vēlreiz pietuvināja "Valmieru" līdz vienu vārtu deficītam. Tuvojoties pamatlaika beigām, valmierieši nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, pretiniekiem raidot bumbiņu tukšos vārtos un panākot 6:4.

A apakšgrupā spēlēs arī Norvēģijas vienība "Sleiva", kas būs valmieriešu pretiniece ceturtdienas mačā.

"EuroFloorball" ir Eiropas otrais spēcīgākais florbola klubu turnīrs, kurā šogad Vidzemes Olimpiskajā centrā piedalās četras Latvijas komandas.

Ziņots, ka Latvijas spēcīgākā florbola vienība dāmām "Rubene" otrdien Valmierā "EuroFloorball" kausa izcīņas pirmajā mačā ar 6:1 (2:1, 2:0, 1:0) uzveica Madrides "CDE El Valle" komandu no Spānijas.

Par labāko spēlētāju Latvijas komandā tika nosaukta pieredzējusī Zeltīte Bankava.

Abas komandas spēlē B apakšgrupā, kurā sacentīsies arī Polijas vienība Gdaņskas "Interplastic Olimpia Osowa". Trešdiena "Rubenes" florbolistēm būs brīva, bet nākamajā duelī ceturtdien tiks eksaminēts Polijas klubs.

Desmitkārtējā Latvijas čempione "Rubene" Eirokausos piedalās vienpadsmito reizi vēsturē. Pirms diviem gadiem Cēsīs latvietes "EuroFloorball" ietvaros jau sacentās ar Madrides komandu, sagraujot to ar 9:0. "CDE El Valle" "EuroFloorball" turnīram kvalificējās pēc pērn gūtās uzvaras "EuroFloorball Challenge" sacensībās.

Pirmajā dāmu turnīra mačā otrdien Krievijas vienība "Nauka-SAFU-NT" no Arhangeļskas ar 11:3 (3:1, 4:2, 4:0) droši pieveica "Pruske" no Slovākijas. A apakšgrupā spēlēs arī Latvijas komanda "Ķekava", kas pirmo maču aizvadīs trešdien pret Slovākijas vienību.

"EuroFloorball" turnīrā sešas komandas ir sadalītas divās apakšgrupā, kur izspēlē viena apļa turnīru un nosaka pusfinālistes. Pusfinālu uzvarētāji 21.oktobrī cīnīsies finālā, noskaidrojot kausa un 5000 Šveices franku (4346 eiro) naudas balvas ieguvējus.

Iepriekš šo sacensību uzvarētāji ieguva iespēju spēlēt nākamā gada Čempionu kausā, kas ir prestižākās florbola klubu turnīru sacensības Eiropā, taču, sākot ar šo gadu, "EuroFloorball" uzvarētāji šādas ceļazīmes nesaņem. Čempionu kausā spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tika noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" kausa turnīrā. Tikmēr "EuroFloorball Challenge" ir pēc spēka trešais spēcīgākais turnīrs, kura uzvarētāji vīru un dāmu konkurencē iegūst tiesības startēt "EuroFloorball".

Iepriekšējā sezonā "EuroFloorball" turnīrā tā brīža Latvijas čempione vīriešiem "Lielvārde"/"FatPipe" aizkļuva līdz finālam, kurā cieta zaudējumu turnīra saimniecei Veisenfelsas "Sparkasse" no Vācijas.

Vēl gadu iepriekš "EuroFloorball" turnīrs risinājās Cēsīs, kur vietējā "Lekrings" komanda finālā zaudēja Norvēģijas vienībai "Greaker", bet "Rubene" dāmu turnīra titula mačā piekāpās "Nauka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!