Latvijas basketbolistu Andri Biedriņu ceturtdien Ņujorkā notikušajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta ceremonijā izvēlējās Goldensteitas "Warriors".
Jauno spēlētāju izvēlē Biedriņš bija pirmais no NBA klubu izvēlētajiem ārzemju basketbolistiem.

Nosaukšana drafta pirmajā kārtā garantē Biedriņam tiesības noslēgt līgumu ar NBA klubu. Iepriekš no Latvijas basketbolistiem NBA ir spēlējis tikai Gundars Vētra, kurš 1992./1993. gada sezonā bija Minesotas "Timberwolves" sastāvā.

Biedriņš uz viņa vārda nosaukšanu draftā reaģēja ļoti emocionāli, informēja jauno basketbolistu izvēles ceremonijas rīkotāji.

"Esmu ļoti priecīgs nonākt Goldensteitā," Biedriņš teica sarunā ar žurnālistiem. "Sagaidu, ka man būs grūta sezona. Būs grūti jaunā pilsētā, jaunā komandā un jaunās mājās. Arī spēle bus pavisam cita. Tas man būs grūti, taču es smagi strādāšu, lai tiktu ar to galā."

Iepriekš BK "Skonto" spēlējušais basketbolists pauda cerību, ka smags darbs viņam palīdzēs pārvarēt visas problēmas, un "viss būs kārtībā". Biedriņš stāstīja, ka plānu par iekļūšanu NBA nopietni sācis īstenot pirms divarpus gadiem, bet draftā cerējis, ka viņu izvēlēsies tieši "Warriors".

"Esmu bijis Goldensteitas kluba mājvietā. Man patīk pilsēta, kurā viņi spēlē. Tur dzīvo dažī pazīstami aģenti, un tur ir daudz cilvēku, kuri par mani varētu parūpēties," teica 18 gadus vecais Biedriņš. "Domāju, ka tā būs lieliska vieta, jo man būs vajadzīgi daži cilvēki, kuri palīdzētu iedzīvoties jaunā vietā."

Mājas spēles "Warriors" basketbolisti aizvada Oklendā Kalifornijas štatā. Īpaši pievilcīga jaunā darba vieta Biedriņam šķiet tādēļ, ka "tā ir gandrīz Losandželosa".

Biedriņš pauda cerību, ka varēs palīdzēt komandai jau 2004./2005.gada sezonā, taču arī piebilda, ka vēl daudz kas viņa spēlē jāuzlabo, un tam būs nepieciešams laiks. "Domāju, ka ar katru gadu es kļūšu arvien labāks, taču uzskatu, ka varēšu palīdzēt komandai arī pirmajā sezonā," viņš teica.

Par savas spēles spēcīgāko pusi Biedriņš nosauca darbošanos aizsardzībā, lai gan arī cīnīties uzbrukumā viņam patīkot. Latvijā Biedriņš darbojās centra spēlētāja postenī, tomēr aiz okeāna viņš jau papildus ir gatavojies, lai varētu spēlēt uzbrucēja pozīcijā.

Biedriņš stāstīja, ka jau ir pieradis pie amerikāņu dzīvesveida un amerikāņiem, tādēļ viņš neparedz problēmas ar iedzīvošanos jaunā vietā.

NBA draftā ar pirmo numuru izvēlējās Atlantas vidusskolnieku uzbrucēju Dvaitu Hovardu, kurš nonāca Orlando "Magic" rīcībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!