Zaudējumu ULEB kausa izcīņas C grupas astotās kārtas spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas basketbola čempionvienība "Ventspils", kas izbraukumā ar 75:85 (18:23, 21:19, 22:22, 14:21) piekāpās Itālijas klubam Varēzes "Metis".
C apakšgrupas kopvērtējumā pēc astoņām kārtām līdere ar sešām uzvarām ir "Metis", bet otrajā vietā atrodas "Ventspils", kuras kontā ir pieci panākumi. Piecas uzvaras ir arī Beļģijas vienībai "Region Wallone", kas vakar izbraukumā ar 67:57 pieveica Francijas komandu "BCM Gravelines".

No katras grupas tikai divas labākās komandas, kā arī četras no sešu trešo vietu ieguvējām turpinās cīņu "play off" turnīrā. Divas kārtas pirms grupu turnīra beigām neviena no C grupas komandām nav nodrošinājusi iekļūšanu nākamajā kārtā.

Rezultatīvākais ventspilnieku rindās un arī visā mačā ar 24 gūtajiem punktiem bija Mairs Četmens. Ķēstutis Šestoks "Ventspils" labā guva 13 punktus, bet amerikāņu centra uzbrucēja Dena Makklintoka kontā 11 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. "Metis" komandā rezultatīvākie ar 20 punktiem bija Džamals Makulogs un Tairons Nesbijs.

Pirmos punktus mačā tikai otrajā minūtē pēc precīza Makuloga metiena guva "Metis", taču spēles sākumā nevienai komandai pārsvaru iegūt neizdevās. Pirmās ceturtdaļas beigās mājinieki panāca 23:15, bet pēc pirmajām desmit minūtēm "Metis" bija vadībā ar 23:18. Otrajā periodā "Ventspils" samazināja rezultāta starpību līdz 22:23, taču izvirzīties vadībā tā arī neizdevās. Vēlāk Varēzes basketbolistiem izdevās gūt sešus punktus pēc kārtas, panākot 41:32. Pirmā puslaika beigās veiksmīgāk nospēlēja ventspilnieki, tomēr pirms otrā puslaika neliels pārsvars bija mājiniekiem - 42:39.

Trešās ceturtdaļas sākumā pēc Kristapa Purņa precīza metiena pirmo reizi mačā ventspilnieki izvirzījās vadībā - 44:42. Līdz pat trešās ceturtdaļas beigām neliels pārsvars bija "Metis" komandai. Pēdējo 10 minūšu sākumā Itālijas klubs panāca 73:66 savā labā, un pārsvaru nosargāja līdz pat mača beigām, svinot uzvaru ar 85:75.

"Aizvadījām vidēja līmeņa spēli, tikai brīžiem rādot savu labāko sniegumu. Mēs zinājām, ka uzvara šodienas spēlē būs ļoti svarīga, iespējams, ka pat dos iespēju kvalificēties nākamajai kārtai - tas deva stimulu uzvarai," pēc mača teica "Metis" galvenais treneris Džulio Kadeo.

"Aizvadījām ļoti labu maču, izdarījām daudz, lai uzvarētu, taču zaudējām. Šodien slikta bija mūsu metienu precizitāte, tāpat daudz zaudējām bumbu, tādēļ nevarējām spēlēt ātru basketbolu kā ierasts," zaudējuma iemeslus minēja "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Līdz pat pēdējai ceturtdaļai neatļāvām mājiniekiem iegūt pārsvaru, tomēr "Metis" šodien bija labāka, pelnīti gūstot uzvaru un kļūstot par C grupas līderiem."

Savā pirmajā spēlē ULEB kausa izcīņā Latvijas čempioni ar 95:81 pārliecinoši pieveica Spānijas klubu "Etosa", bet otrajā mačā izbraukumā ar 79:73 pārspēja Beļģijas vienību "Region Wallone". Trešajā kārtā "Ventspils" piedzīvoja pirmo zaudējumu, savā laukumā ar 66:75 piekāpjoties tieši "Metis". Pēc tam ventspilnieki saspringtā spēlē savā laukumā ar 72:69 uzvarēja Francijas komandu "BCM Gravelines". Savukārt "Ventspils" piektās kārtas spēlē arī dramatiskā cīņā izbraukumā ar 84:82 pārspēja Belgradas "Crvena Zvezda" vienību. Sestās kārtas spēlē ventspilnieki ar 76:84 piekāpās Alikantes "Etosa", bet pagājušajā nedēļā otro reizi turnīrā tika pieveikta Beļģijas vienība "Region Wallone" - 83:72.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!