Setsdien, 15.oktobrī SEB Baltijas Basketbola līgā pēc trim uzvarām pār Igaunijas klubiem pirmo zaudējumu piedzīvojuši Latvijas čempioni BK „Ventspils”. Savā laukumā ventiņi saspringtā mačā atzina Viļņas „Lietuvos rytas” pārākumu – 67:72. Lietuvas klubam šī bija trešā uzvara, turklāt visas izcīnītas pret Latvijas klubiem.
  • BK "Ventspils" – "Lietuvos rytas" 67:72 (19:23, 18:13, 10:16, 20:20)
  • Pirmā puslaika otro daļu, kad ventspilnieku treneris Kārlis Muižnieks bija pilnībā nomainījis pamatsastāvu, labāk aizvadīja Lietuvas vicečempioni iekrājot nelielu pārsvaru. To viņiem izdevās noturēt tikai nepilnu ceturtdaļu. Otrā perioda vidū pēc Džonsona diviem punktiem vadību pārņēma kurzemnieki. Turklāt pēc izrāviena, kas galvenokārt tika panākts ar precīzu soda metienu sēriju, 8:0 laukuma saimnieku pārsvars minūti pirms lielā pārtraukuma bija sasniedzis sešus punktus. Cik ātri šo nelielo pārsvaru izdevās iegūt, tik pat ātri tas tika zaudēts. Pēc Sima Jasaiša metiena līdz ar pirmā puslaika beigu signālu 37:36.

    Otrā puslaika sākumā laukumā turpinājās līdzvērtīga, bet mazrezultatīva spēle. Neliels izrāviens trešās ceturtdaļas izskaņā viesiem ļāva iegūt sešu punktu pārsvaru. Pirms pēdējām desmit minūtēm tas bija pieci punkti – 47:52. Ceturtdaļa sākās ar Roberta Štelmaheru precīzu tālmetienu, kas ļāva „rytas” izvirzīties vadībā ar astoņiem punktiem. Lai kā arī centās Kārļa Muižnieka padotie, tomēr pietuvoties tuvāk par diviem punktiem vairs neizdevās. Svarīgos brīžos neatradās īsts komandas līderis, kurš varētu izvilkt šo spēli. Ar neveiksmi beidzās arī pēdējais Latvijas čempionu mēģinājums glābt spēli. Pēdējā minūtē tika apzināti pārkāpti noteikumi pret viesu komandas spēlētājiem, taču Delininkaitis un Štelmahers savu komandu nepievīla. „Lietuvos rytas” trešā uzvara nedēļas laikā pār Latvijas klubiem – 72:67.

    BK "Ventspils": Brokemboro 13, Timermanis 12, Purnis 9, Tomass 8, Grafs 7, Skirmants 5, Džonsons 5, Vaikulis 5, Viļums 3, Petravičus, Veselovs.

    "Lietuvos rytas": Štelmahers 10, Buškevics 2...

    Vēl vienā sestdienas spēlē "Žalgiris" izbraukumā ar 72:59 pārspēja "BC Kalev/Cramo" vienību.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!