Latvijas basketbola klubi BK "Ventspils" un BK "Skonto" otrdien aizvadīs pirmās spēles FIBA Čempionu kausa izcīņas otrās kārtas grupu turnīros.
"Skonto" basketbolisti pirmajā spēlē B grupā izbraukumā Viļņā tiksies ar "Lietuvos rytas", bet "Ventspils" uzņems Nīderlandes "Eiffel Towers" C grupas mačā.

BK "Skonto" uz spēli Viļņā devās bez viena no komandas līderiem - saslimušā Edgara Šnepa, BNS telefonsarunā pastāstīja komandas galvenais treneris Valdis Valters. Šnepu komandā aizstāja Rinalds Sirsniņš, un "Skonto" uzdevums Lietuvā ir nospēlēt pēc iespējas labāk, taču paliek jautājums, vai ar to var pietikt uzvarai, sacīja Valters.

"Komandai tas [spēle Viļņā] būs labs izaicinājums," norādīja treneris. Valters "Skonto" situāciju pirms spēles ar "Lietuvos rytas" salīdzināja ar Latvijas basketbola līgas turnīru, kur, piemēram, "Klondaika/ZS/Cēsis", ierodoties uz spēli pret "Skonto", cenšas izzināt situāciju pretinieku komandā, lai dažādās pretinieku likstās mēģinātu rast pārliecību par saviem spēkiem un stimulu cīņai. Viļņā "Skonto" nebūs favorītu lomā, atzina Valters.

Savukārt "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks sarunā ar BNS paziņoja, ka komanda mačam ar "Eiffel Towers" gatavojas gandrīz labākajā sastāvā, tikai Jura Umbrašo pēdas savainojums mediķiem rada šaubas par viņa iespējamo došanos laukumā.

Sestdien "Ventspilī" ir atgriezies jau iepriekš komandā bijušais viesspēlētājs Ēriks Pūls. Sezonas pauzē Ventspils klubs mēģināja atrast kādu par viņu noderīgāku basketbolistu, taču šie plāni neīstenojās, un Pūls sestdien atgriezās komandā.

Grupu turnīru turpinājumā "Ventspils" spēlēs arī ar "Prokom Trefl" (Polija) un "Ourense" (Spānija), bet "Skonto" sāncenši vēl būs "Hemofarm" (Dienvidslāvija) un Saloniku PAOK (Grieķija).

Pēc divu apļu izspēles, kam jānoslēdzas marta beigās, ceturtdaļfinālos iekļūs katras grupas uzvarētāja, kā arī labākās divas otro vietu ieguvējas.

Ventspilī spēle sāksies plkst. 18 un būs redzama arī LNT televīzijā. "Lietuvos rytas" un "Skonto" basketbolisti laukumā dosies plkst. 19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!