Latvijas čempioni BK "Ventspils" otrdien Viļņā aizvadīs pirmo spēli Ziemeļeiropas basketbola līgas (NEBL) četru spēcīgāko komandu turnīrā, pusfinālā tiekoties ar vietējo "Lietuvos rytas".
Ventspils basketbolistu spēle sāksies plkst. 21 pēc Latvijas laika, BNS pastāstīja "Ventspils" menedžeris Uldis Sproģis.

Otrajā NEBL pusfinālā agrāk otrdien spēlēs Krievijas "Ural Great" un Varšavas "Polonia". Trešdien pusfinālu uzvarētāji cīnīsies par NEBL čempionu titulu, bet zaudētāji sacentīsies par 3. vietu.

Finālčetrinieka dalībnieki sadalīs 100 000 ASV dolāru balvu fondu, ko nodrošina "Wrigley Scandinavia Oy Ab".

Vērtējot pretiniekus pusfinālā, "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks atzina, ka "Lietuvos rytas" ir stipra komanda ar labu pieredzi Eiropas līmeņa sacensībās. Lietuvas komandai palīdzēs arī spēlēšana savā laukumā, taču gaidāmo līdzjutēju atbalstu nevajadzētu pārvērtēt, norādīja Muižnieks.

"Ventspils" treneris atturējās prognozēt NEBL čempionus, taču atzina, ka pēc sastāva visiespaidīgākais šķiet "Ural Great", kam arī Muižnieks atvēlēja favorītu lomu.

Savukārt "Lietuvos rytas" galvenais treneris Jons Kazlausks pauda cerību, ka viņa vadītā komanda būs atguvusies no nepatīkamā zaudējuma Jeruzalemes "Hapoel" Saportas kausa ceturtdaļfinālā un spēs parādīt labāko sniegumu. Klātienē Ventspils komandas spēles Kazlausks šosezon nav redzējis, ko treneris uzskata par lielāko problēmu. Ņemot vērā veiksmīgo spēli Latvijas čempionātā, "Ventspils" Viļņas komandai varētu būt nopietna sāncense, atzina Kazlausks.

NEBL finālspēļu tiešraidi varēs vērot arī internetā

Trīs no finālčetrinieka spēlēm varēs vērot arī interneta televīzijā TV.LV. 23. aprīlī pulksten 21.00 sāksies spēle starp Latvijas un Lietuvas basketbola čempioniem BK “Ventspils” un “Lietuvos Rytas”. 24. aprīlī pulksten 19:00 un 22:15 reālā laika režīmā tiks translētas arī abas finālspēles.

Tiešraides internetā NEBL uzticējis interneta televīzijai, kas spēļu skatīšanos nodrošinās no www.tv.lv, www.tv.lt un www.nebl.com lapām, kā arī no portāliem DELFI, Apollo un laikraksta Diena interneta versijas. Pēc spēļu translācijas tiks piedāvāta iespēja noskatīties arī to atkārtojumus. Savukārt tie, kas gribēs redzēt tikai aizraujošākos spēļu momentus, varēs tos atrast jau minēto mediju lapās pie saistītajām ziņām.

TV.LV izmanto “Microsoft” datu plūsmošanas (streaming) tehnoloģiju, ļaujot lietotājam skatīties pārraidi uzreiz, neprasot to vispirms nokopēt uz sava datora.

Interneta televīzijai ir liela pieredze dažādu pasākumu raidīšanā. Starp vērienīgākajiem pasākumiem minamas “Microsoft” produktu prezentācijas, Madonas mūzikas festivāls “Sinepes un Medus”, teātra izrāde Viļņā, Baltijas jūras reģiona Komunikāciju forums vienlaicīgi visās Baltijas valstīs, kā arī Eirovīzijas nacionālās atlases un fināla koncerti.

Par NEBL čempionu titulu komandas cīnīsies ceturto gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!