Kaspara Gorkša pārstāvētais futbola klubs "Blackpool", veiksmīgi noslēdz Pirmās līgas turnīru, ierindojoties trešajā vietā. Tas ļauj komandai piedalīties pārspēlēs par tiesībām nākamgad startēt Čempionāta līgā, kas britu futbola līgu sistēmā atrodas otrajā vietā aiz Premjerlīgas. Pārspēļu pusfināli notiks 13. un 19. maijā, informē kluba "Blackpool" direktors Normunds Malnačs.
Valērija Belokoņa, kas ir "Blackpool" līdzīpašnieks, iesaistīšanās klubā un ambiciozu mērķu izvirzīšana iezīmēja radikālas pārmaiņas komandas sastāvā. Tas prasīja vienībai zināmu iespēlēšanās laiku. Līdz ar to sezonas starts nebija no veiksmīgākajiem – pirmajās vienpadsmit spēlēs tika gūta tikai viena uzvara un vieta turnīra tabulas lejasgalā.

Tomēr komanda iespēlējās un rādīja aizvien labāku sniegumu, sasniedzot lielisku formu sezonas beigās un uzvarot pēdējās septiņas spēles. Tai skaitā pēdējo spēli izbraukumā, klātesot gandrīz 20 tūkstošiem skatītāju, pret citu pārspēļu kandidāti "Swansea" ar rezultātu 6:3. Pēdējā uzvara ļāva komandai apsteigt leģendāro futbola klubu "Nottingham Forest" un ierindoties trešajā vietā, kas nozīmē pusfināla spēles pret futbola klubu "Oldham".

Pirmā spēle notiks izbraukumā, svētdien 13. maijā plkst. 19:30 pēc Latvijas laika. Atbildes spēle notiks 19. maijā plkst. 14:00 pēc Latvijas laika, Blekpūlas futbola kluba stadionā. Abas spēles tiešraidē rādīs Anglijas sporta TV kanāls "Sky Sports 1".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!