Latvijas futbolista Kaspara Gorkša pārstāvētā Anglijas kluba "Blackpool", kas pieder Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam, mērķis gaidāmajā sezonā būs nostabilizēties Anglijas otrajā līgā, pirmdien preses konferencē atzina kluba pārstāvji.
"Mūsu rīcībā ir labi nokomplektēts sastāvs," uzsvēra "Blackpool" kluba direktors Normunds Malnačs. "To būs iespējams vēl pastiprināt laikā, kad atvērsies transfēru logs. Ar aizvadīto treniņnometni Latvijā esam apmierināti."

Runājot par iespējamo Latvijas valstsvienības pussarga Andreja Rubina pievienošanos "Blackpool" vienībai, Malnačs atzina, ka viņš joprojām atrodas kluba pārstāvju redzeslokā. "Par galveno klupšanas akmeni kļuva Rubina pārstāvētā Krievijas premjerlīgas kluba Maskavas "Spartak" pārstāvju nevēlēšanās palaist viņu pārbaudīt spēkus mūsu treniņnometnē. Mēs zinām, ka Rubinam ir liels potenciāls, bet nav zināms, kādās kondīcijās viņš atrodas pašlaik un kā viņš varētu iedzīvoties Anglijā. Tomēr "Spartak" joprojām vēlas Rubinu pārdot un viņš joprojām atrodas mūsu redzeslokā."

Latvijas valstsvienības aizsargs Kaspars Gorkšs jaunu sezonu sagaida ar cerībām izcīnīt vietu vienības pamatsastāvā. "Katram futbolistam ir mērķis iekļūt pamatsastāvā, un es ceru, ka treneri ar mani rēķinās. Esmu jaunās sezonas gaidās. Treniņnometnē Latvijā man bija ļoti aizraujoši uzspēlēt ar diviem saviem bijušajiem klubiem."

Jau ziņots, ka treniņnometnes laikā Latvijā "Blackpool" ar 5:0 sagrāva Latvijas pirmās līgas vienību "Auda", kā arī ar 0:1 zaudēja pagājušā gada Latvijas čempionvienībai "Ventspils". Pirmdien "Blackpool" Rīgā aizvadīs pārbaudes spēli ar "Skonto".

"Blackpool" galvenais treneris Saimons Greisons uzskata, ka pret "Skonto" viņa vienību sagaida grūta un aizraujoša cīņa, tomēr viņš cer uz panākumu. Spriežot par Gorkša turpmākajām perspektīvām "Blackpool" rindās, Greisons uzsvēra, ka aizsargs beidzot ir adaptējies Anglijā, kas ļaus viņam izcīnīt vietu pamatsastāvā. "Kaspars ir labs un agresīvs spēlētājs," teica Greisons. "Taču brīdī, kad viņš bija devies uz Latvijas valstsvienību, mēs uzvarējām vairākās spēlēs pēc kārtas un veikt izmaiņas sastāvā nevarējām."

"Blackpool" kluba prezidents Valērijs Belokoņs informēja, ka par uzvaru Anglijas otrās līgas čempionātā klubs saņems piecus miljonus sterliņu marciņu, par otrās vietas izcīnīšanu - četrus miljonus sterliņu marciņu, bet par iekļūšanu spēcīgāko trijniekā - trīs miljonus sterliņu marciņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!