Anglijas Blekpūles (Blackpool) futbola klubs, kura līdzīpašnieks ir Latvijas uzņēmējs Valērijs Belokoņs, svētdien, 27.maijā aizvadīs sezonas svarīgāko spēli, jo šīs spēles uzvarētājam tiks piešķirtas tiesības nākamajā sezonā spēlēt līgu augstāk – Anglijas Čempionāta (Championship) līgā, portālu "Delfi" informēja "Belokon Holdings" pārstāvji.
Spēle, kurā Blekpūles kluba komandas pretinieks būs "Yeovil Town" futbola kluba komanda, notiks vienā no pasaules prestižākajiem futbola laukumiem, tikko pēc rekonstrukcijas atvērtajā Vemblijas (Wembley) stadionā Londonā un futbola spēli tiešraidē pa satelīttelevīzijas kanālu "Sky Sports 1" varēs vērot miljoniem skatītāju pasaulē, tostarp arī Latvijā. Spēle sāksies plkst. 17.00 pēc Latvijas laika.

Spēli klātienē plānojis noskatīties arī kluba līdzīpašnieks un prezidents Valērijs Belokoņs, kurš šādā statusā aizvada pirmo sezonu Anglijas futbola dzīvē. Blekpūles futbola klubam šī sezona izrādījusies viena no veiksmīgākajām pēdējo 20 gadu laikā, jo klubs izcīnījis iespēju pretendēt uz tiesībām spēlēt Anglijas otrajā stiprākajā līgā, kurā nav spēlējis kopš 1977./78.gada sezonas.

"Šī sezona man noteikti paliks atmiņā, un es vēlos pateikties visiem kluba atbalstītajiem, kluba vadībai, tās darbiniekiem un īpaši kluba direktoram Normundam Malnačam un komandas galvenajam trenerim Saimonam Greisonam, kā arī spēlētajiem par fanātisko entuziasmu kluba panākumu kaldināšanā," pauž V.Belokoņs. Latvijas uzņēmēja iesaistīšanās klubā un ambiciozo mērķu izvirzīšana iezīmēja būtiskas pārmaiņas komandas sastāvā, kas prasīja komandai zināmu iespēlēšanās laiku. Līdz ar to sezonas starts nebija no veiksmīgākajiem – pirmajās vienpadsmit spēlēs tika gūta tikai viena uzvara un vieta turnīra tabulas lejasgalā. Tomēr komanda iespēlējās un rādīja aizvien labāku sniegumu, sasniedzot lielisku formu sezonas beigās un uzvarot pēdējās deviņas spēles pēc kārtas, tostarp abas pusfināla spēles pret "Oldham Athletic" futbola kluba komandu.

Fināla spēli un reportāžu būs iespējams noskatīties arī Rīgā sekojošos bāros:

• "Stella Pub" Lāčplēša ielā 35,
• "Stella Pub" Šķūņu ielā 19 (Doma laukumā),
• "Paddy Whelan's" Grēcinieku ielā 4
• "Dickens Pub" Grēcinieku ielā 9/1
• "Red Fred" Audēju ielā 14

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!