Piektdien jau otro dienu pēc kārtas Pasaules boksa asociācijas (WBA) profesionālis bijušais pasaules čempions smagsvaru kategorijā Evanders Holifīlds Sidnejā pirms cīņām sniedza padomus amerikāņu bokseriem.
Ceturtdien viņš ieradās pasaules čempiona Maikla Beneta ģērbtuvē un sniedza savus ieteikumus. Benets devās ringā un - uzvarēja.

Piektdien viņš deva padomus vidējā svara bokserim Džefam Leisijam, kuram tie bija tikpat noderīgi un radīja tādu pašu rezultātu. Leisijs par notikušo runāja vēl stundām ilgi pēc cīņas ringā.

"Ak, Dievs, es jūsmoju par visu, kas saistīts ar Evanderu Holifīldu. Es viņa cīņas vēroju kopš bērnības un uzaugu, viņu skatoties," paziņoja Leisijs.

"Viņš ir kā mīļākais televīzijas raidījums," piebilda Leisijs.

Holifīlds sacīja, ka runājis ar ikvienu bokseri un paliks ringa tuvumā līdz pat spēļu beigām.

"Es puišus varu konsultēt, iespējams, pat labāk nekā dažs labs treneris," viņš teica.

Holifīlds 1984. gada Olimpiskajās spēlēs tika diskvalificēts vieglā svara kategorijas pusfinālā par sitienu Jaunzēlandes bokserim Kevinam Berijam pēc spēles apturēšanas.

Viņš tobrīd bija pieveicis pasaules čempionu Rikiju Vomeku un bija drošs pretendents uz zelta medaļu. Holifīlds saņēma tikai bronzu, jo finālā iekļuva Berijs, kas ringā tikās ar Dienvidslāvijas bokseri Antonu Josipovicu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!