Foto: LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis pēc svētdien gūtās karjeras deviņpadsmitās uzvaras pacēlies jau uz ceturto vietu neoficiālajā portāla "boxrec.com" pasaules rangā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Kā ziņots, Briedim svētdien "Arēnā Rīga" ļoti pārliecinoši izdevās sakaut Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Deniju Venteru, kļūstot par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) starpkontinentālās čempiona jostas īpašnieku smagajā svarā.

Pasaules rangā šajā svara kategorijā pirmās divas vietas ieņem krievu bokseri - līderpozīcija piešķirta krievam Grigorijam Drozdam, kurš ir pasaules čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, bet otrajā vietā seko Deniss Ļebedevs, kuram pieder Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona josta.

Tikmēr trešais ir polis Kšištofs Glovackis, kurš ir čempions Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijā. Viņš, tāpat kā Briedis, savā profesionālajā karjerā joprojām ir bez zaudējumiem.

Briedis savā profesionālajā karjerā 19 cīņās izcīnījis 19 uzvaras, 16 reizes pretiniekus nokautējot. Smagā svara kategorija ir pēdējā pirms supersmagā, un tieši tajā latvietis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Kā zināms, Brieža menedžeris Els Siesta pēc svētdienas pasākuma izteicās, ka latvietis savu nākamo cīņu varētu aizvadīt ar nigērieti Olanrevaju Durodolu vai krievu Muratu Gasijevu, bet pēc tam jau uzvaras gadījumā sekotu cīņa par kādu no pasaules čempiona jostām. Pašlaik pasaules rangā Durodola ir devītajā vietā, bet Gasijevs atrodams 18.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!