Foto: F64

Mairis Briedis pirmo reizi iekļuvis respektablā amerikāņu boksa mēnešraksta ''The Ring'' pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) bokseru ranga jaunākajā desmitniekā, kas datēts ar 29. februāri.

Savas svara kategorijas bokseru ranga sarakstā Briedis ierindots desmitajā vietā. Pasaules čempiona vieta ''The Ring'' versijā šobrīd ir vakanta, bet ar pirmo numuru sarakstā ir krievs, Grigorijs Drozds, pasaules čempions Pasaules boksa padomes (WBC) versijā. Otrais ir vēl viens krievs, pasaules čempions Pasaules boksa asociācijas (WBA) versijā - Deniss Ļebedevs.

Ranga trešajā vietā ir polis Kšištofs Glovackis, pasaules čempions Pasaules boksa organizācijas (WBO) versijā aiz kura ierindoti vācietis Marko Huks, Ilunga Makabu no Kongo, Firats Arslans no Vācijas, Juri Kalenga no Kongo, Oleksandrs Usiks no Ukrainas un devītajā vietā - pasaules čempions Starptautiskās boksa federācijas (IBF) versijā, argentīnietis Viktors Ramiress.

''The Ring'' ranga sarakstus katrā no svara kategorijām sastāda žurnāla izdevēju padome uzklausot boksa žurnālistus no visas pasaules.

Brieža vārds jau agrāk bija atrodams WBC ceturtajā un WBO septītajā vietā starp pirmā smagā svara bokseriem. Savukārt interneta portāla ''Boxrec'' rangā.viņš patlaban ir ceturtais aiz Drozda, Ļebedeva un Glovacka.

Briedis 21. februārī ''Arēnā Rīga'' ar tehnisko nokautu otrajā raundā pārspēja Dienvidāfrikas bokseri Deniju Venteru par vakanto IBF interkontinentālā čempionu jostu pirmajā smagajā svarā.

Pēc šīs cīņas 31 gadu vecais Briedis uzlaboja savu bilanci līdz 19 uzvarām 19 cīņās, no tām 16 ar nokautu.

Brieža promouters Alekss Siesta izteicies, ka latvieša nākamais pretinieks maija beigās vai jūnija sākumā varētu būt IBF pirmā smagā svara bokseru ranga astotajā vietā esošais nigērietis Olanrevadža Durodola vai trešajā vietā esošais krievs Murats Gasijevs. Briedim vēl nav vietas IBF rangā.

Pagājušajā gadā Briedis aprīlī un jūnijā pieveica vāciešus Bjernu Blaški un Emri Altintasu, turpinājumā nokautēja Vācijas sportistu Manuelu Čarru, bet novembrī bez grūtībām pieveica arī pieredzējušo Ungārijas bokseri Lāslo Hubertu.

Pagājušā gada pavasarī Briedis parakstīja līgumu ar sporta atbalsta organizāciju "Main Events", tomēr pilnvērtīga abu pušu sadarbība joprojām nav sākta. Maču pret Venteru rīkoja kompānija ''Siesta Boxing''.

Patlaban Briedis ir arī Starptautiskās boksa asociācijas (IBA) čempiona jostas īpašnieks pirmajā smagajā svarā, ko viņš ieguva 2014. gada novembrī Liepājā uzvarot Ismailu Abdulu no Beļģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!