Foto: LETA
Latvijas labākā boksera Maira Brieža sestdien gaidāmais pretinieks Liverpūlē iecerētajā reitinga cīņā Saimons Valilijs ir pārliecināts par savām spējām uzvarēt latvieti.

Briedis un brits Valilijs sestdien spēkosies desmit raundu reitinga cīņā.

Vakara galvenais notikums gan būs mājinieka un Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas īpašnieka pirmajā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā Tonija Beljū duelis ar amerikāni B.Dž.Floresu.

Tieši Briedim, kurš ir WBC jostas obligātais pretendents, nākamajā cīņā būs jāspēkojas par titulu pret šī dueļa uzvarētāju.

"Briedis ir pasaules klases bokseris, taču es viņu gatavojos uzvarēt. Man trūkst šādu cīņu pieredzes, taču es to varu atspēkot ar savu talantu un meistarību," britu portāls "Gazette Live" citē Valilija teikto. "Lai gan šī ir cīņas nedēļa, man ir relaksējoša sajūta, jo zinu, kādu darbu esmu ieguldījis. Ar nepacietību gaidu cīņu."

"Fiziski un mentāli esmu savas dzīves labākajā brīdī. Esmu ass, vesels un gatavs jebkādam scenārijam. Kad uzvarēšu Briedi, atvēršu tās durvis, kuras vēlos atvērt," kaujinieciski noskaņots ir Valilijs.

Kā amatieru bokseris Valilijs savulaik ieguva Amatieru boksa asociācijas titulu, kā arī triumfēja Sadraudzības spēlēs.

Profesionālajā boksā 31 gadu vecais Valilijs gan aizvadījis tikai deviņas cīņas, bet visās guvis uzvaru. Tiesa, ne reizi viņš nav cīnījies ārpus Lielbritānijas, kamēr Briedis ārpus savas dzimtenes sacenties vairākkārt.

"Šādu cīņu dēļ es vispār boksējos. Šādus dueļus vēlas jebkurš bokseris. Gribu būt labākais, taču, lai par tādu kļūtu, ir jāuzvar labākie. Līdz šim man nav bijis īpaši daudz iespēju, taču man vienmēr bijusi ticība, ka tāda cīņa, kāda būs sestdien, pienāks," uzsvēra Valilijs.

Britu bokseris norādīja, ka šobrīd viņa "spēks plūst pāri malām".

Tikmēr Valilija treneris Maikls Mersdens atzina, ka Briedim ir spēcīgs sitiens, kamēr viņa audzēkņa ierocis var būt meistarība.

Pašlaik 31 gadu vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 20 profesionālajās cīņās, 17 gadījumos pretinieku nokautējot, kamēr Valilijs ir guvis deviņas uzvaras, taču ne reizi nav cīnījies ārpus Lielbritānijas.

WBC boksa josta boksa sabiedrībā neoficiāli tiek uzskatīta par prestižāko pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!