Foto: Reuters/Scanpix

Britu smagā svara bokseris Taisons Fjūrijs atteicies no diviem čempiona tituliem - Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Pasaules Boksa organizācijas (WBA) versijā, ziņo BBC.

Bokseris paziņojis, ka vēloties nopietni pievērsties ārstniecībai, lai tiktu galā ar veselības problēmām. Kā ziņojām, "depresijas dēļ" viņš šogad sāka lietot narkotikas - divās dopinga analīzēs tika konstatēts kokaīns.

"Es tagad pieņemu vēl vienu lielu izaicinājumu savā dzīvē, kuru, tāpat kā cīņu ar Kļičko, uzvarēšu," pārliecināti saka 28 gadus vecais Fjūrijs. "Es šos titulus izcīnīju ringā un uzskatu, ka tos arī jāzaudē ringā, taču šobrīd nevaru šīs jostas aizstāvēt, tāpēc pieņēmu smagu un emocionālu lēmumu oficiāli atteikties no sev tik dārgajiem tituliem."

Pagājušā gada nogalē Fjūrijs sensacionāli ieguva četras pasaules čempiona jostas - WBA, WBO, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijā, pārspējot ukraini Vladimiru Kļičko. Pirmo Fjūrijs pazaudēja IBF čempiona titulu par atteikšanos aizvadīt obligāto titula aizstāvēšanas cīņu.

Revanša mačs ar Kļičko Fjūrijam bija ieplānots šogad, bet divreiz tika atcelts britu boksera veselības problēmu dēļ. WBO un WBA jau brīdinājušas Fjūriju, ka atņems viņa titulus "bezdarbības" dēļ.

Līdz ar to Fjūrijam paliek tikai IBO un žurnāla "Ring" čempiona jostas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!