Foto: Publicitātes foto
Latvijas brīvā stila cīkstonis Alberts Jurčenko sestdien izcīnīja bronzas medaļu Slovākijā notiekošajā pasaules čempionātā kadetiem, šāda kaluma godalgu šajā konkurencē iegūstot otro gadu pēc kārtas.

Svara kategorijā līdz 69 kilogramiem Latvijas pārstāvis pirmajā kārtā uzvarēja Niku Kentčadzi no Gruzijas, bet sekojušajā astotdaļfinālā atzina krieva Radika Valijeva pārākumu.

Turpinājumā Jurčenko pārcēlās uz gandarījuma turnīru, kur bija iespējams aizcīnīties līdz bronzas godalgai. Pirmajā cīņā viņš pārspēja Aminu Samiju Hamdi no Ēģiptes, bet pēc tam uzvarēja arī Ahmadu Bazrigālehu no Irānas.

Izšķirošajā cīņā par bronzas godalgu Latvijas pārstāvis bija pārāks arī pār Samuelu Šerreru no Šveices, ierindojoties trešajā vietā.

Maijā Jurčenko kļuva par Eiropas kadetu čempionāta sudraba medaļas ieguvēju, bet pērnā gada pasaules kadetu čempionātā viņš arī ieguva bronzu.

Cits Latvijas pārstāvis Ivars Samušonoks svara kategorijā līdz 58 kilogramiem no čempionāta izstājās jau pēc pirmās kārtas, kurā piekāpās Šarvanam Šarvanam no Indijas.

Svētdien čempionātā starts paredzēts arī Reinardam Andžānam svarā līdz 76 kilogramiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!