Foto: stock.xchng
"Melnā svītra" Dienvidāfrikas republikas (DĀR) sportā turpinās - mirusi šīs valsts profesionālā boksere Findile Mveladze, kuras nāves cēlonis ir pēdējā mačā gūtā trauma, paziņojusi DĀR Sporta ministrija.

31 gadu vecā Mveladze startēja svara kategorijā līdz 63,5 kg un pēdējo, liktenīgo maču aizvadīja Pretorijā 10.oktobrī, kad ar nokautu zaudēja Līzai Batlerei. Pēc sitiena pa galvu boksere zaudēja samaņu un tika nogādāta slimnīcā, kur viņai tika izdarīta operācija, lai apturētu asiņošanu smadzenēs. Mveladzes profesionālā boksa karjera nebija ilga - viņa paguva aizvadīt vien četrus mačus, no kuriem trijos zaudēja un vienu noslēdza ar neizšķirtu.

Mveladze bija noslēgusi profesionālu līgumu par šo maču par 4000 randiem (apmēram 287 eiro), un bija vienīgā ģimenes apgādniece, raksta izdevums "Times Live".

Sieviešu bokss DĀR ir jauns sporta veids - pirmais profesionālais maš šajā valstī notika 2007. gadā, kad ringā tikās leģendārā Mihameda Ali meita Leila un gvajāniete Gvendolīna O'Neila.

Šis ir trešais gadījums nedēļas laikā, kad dzīvību zaudē DĀR sportisti - aizvadītās nedēļas beigās tika ziņots par bijušā pasaules čempiona, vieglatlēta Mbulaeni Muluadzi bojāeju autokatastrofā un DĀR futbola izlases vārtsarga Senzo Meijivas nošaušanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!