Dopinga lietošanā pieķerts un diskvalificēts Latvijas čempions spēka trīscīņā bez ekipējuma Ainis Stagars, portālu "Delfi" informēja Latvijas Pauerliftinga federācija.

Sportistam pozitīvas bijušas analīzes, kas ņemtas pērnā gada 28. novembrī Siguldā notikušā Latvijas čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma laikā. Stagaram analīzes pārbaudītas Drēzdenes laboratorijā un viņa organismā konstatēta aizliegtā viela metandinons, kas pieder pie Antidopinga kodeksa aizliegto vielu S1 jeb anabolisko steroīdu saraksta. Tāpat viņa organismā atrasts šīs vielas metabolīts un aizliegtā viela tamoksifens.

Sportists nav pieprasījis analīžu B proves pārbaudi, tādējādi neapstrīdot sākotnējos analīžu rezultātus. Līdz ar to Latvijas Pauerliftinga federācija tagad lēmusi sportistu diskvalificēt uz četriem gadiem, atņemt Latvijas čempionātā izcīnīto titulu un anulēt visus Stagara sasniegtos Latvijas rekordus sākot no 2011.gada 1.janvāra. Tāpat sportistam iemērots 1500 eiro liels naudas sods. Diskvalifikācija stājusies spēkā 2016. gada 26. februārī.

Stagars ir pirmais Latvijas sportists, kurš par dopinga pārkāpumiem diskvalificēts 2016. gadā. Iepriekšējais Latvijas sportists, kurš sodīt par dopinga pārkāpumiem, ir peldētājs Jānis Šaltāns, kurš divu gadu diskvalifikāciju saņēma 2015. gada 7. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!