Foto: Shutterstock
Aizliegto vielu lietošanā pieķerts Latvijas pauerliftinga sportists Oļegs Šaruks, portālu "Delfi" informēja Latvijas Pauerliftinga federācija.

Gulbenes KSP komandu pārstāvošais sportists dopinga lietošanā pieķerts šī gada 7. martā Latvijas čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus. Viņa organismā konstatētas aizliegtās vielas 16b-hidroksistanozols, kas ir stanozolola metabolīts, un furosemīds.

"Oļegs Šaruks nav pieprasījis paraugu B daļas analīžu veikšanai un tādējādi attiecīgo analīžu rezultāts ir uzskatāms par neapstrīdētu un tādējādi pilnīgi pierādītu faktu," teikts LPF lēmumā. Sportists arī nav ieradies uz lietas izskatīšanu un nav iesniedzis savus skaidrojumus par notikušo.

Šaruks ir pirmais Latvijas atlēts, kam tiek piemēroti sodi pēc jaunajiem Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) noteikumiem. Viņam piespriesta četru gadu diskvalifikācija, kas beigsies 2019. gada 3. septembrī. Tāpat viņam piespriests 1500 eiro liels naudas sods, kā arī atņemta 2015. gada Latvijas čempionātā izcīnītā zelta godalga.

Tāpat LPF lēmusi anulēt visus Šaruka sasniegtos Latvijas rekordus sākot no 2011. gada 1. janvāra. Sportistam arī liegts piedalīties IPF un LPF sporta klubu organizētajos treniņos, pildīt instruktora, trenera asistenta, sacensību vai LPF amatpersonas pienākumus, būt par komandas pārstāvi, saņemt jebkādu atbalstu no LPF. Jebkuram sportistam, kurš saņems palīdzību no diskvalificētā sportista, var tikt piemērota sešu mēnešu diskvalifikācija no pārkāpuma izdarīšanas brīža, norāda LPF.

LPF uzsver, ka šogad dopinga pārbaudes veiktas septiņiem pauerflitinga pārstāvjiem, un sešas bijušas negatīvas (nav atrastas aizliegtās vielas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!