Džonam Ruisam sestdien izdevās saglabāt pasaules smagsvara boksa čempiona titulu Pasaules boksa asociācijas (WBA) versijā, neizšķirti aizvadot cīņu ar Evanderu Holifīldu.
Mašantaketā (Konektikuta, ASV) notikušajā cīņā abi bokseri 12 raundus aizvadīja neaktīvi, lielākoties stumdoties, saķērušies viens ar otru. Būtiskākie notikumi ringā notika pirmajā raundā, kad Holifīlds ielauza pretiniekam degunu. Savukārt Ruisa sekundanti aktīvi protestēja pret, viņuprāt, notikušo netaisnību, jo Holifīlds viņu bokserim esot iesitis ar elkoni.

Vēlreiz cīņas gaita kļuva aktīvāka 10. raundā, kad veiksmīgai Holifīlda uzbrukumu sērijai sekoja tikpat aktīvi Ruisa triecieni.

Pēdējos raundos 29 gadus vecais Ruiss izskatījās paguris un burtiski balstījās pret pretinieku, taču par 10 gadiem vecākais Holifīlds nespēja izdarīt izšķirošus sitienus.

Neapmierinātību ar tiesnešu vērtējumu un cīņas iznākumu pauda arī 4200 skatītāji. Abi bokseri pēc cīņas stāstīja, ka patiesībā ir uzvarējuši, un neizšķirts ir tikai kļūda. Holifīlds solīja turpināt boksera karjeru tik ilgi, līdz kļūs par absolūto pasaules čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!