Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē starptautiskajās sporta deju sacensībās "Riga City Cup", kuras rīkoja "Škutāna deju skola", pieaugušajiem "World Open" reitingā Latīņamerikas dejās uzvarēja šā gada Eiropas čempioni Armens Caturians un Svetlana Gudino no Krievijas, bet Latvijas pāris Kristaps Kalva un Ludvīne Brangbūra no 54 pāriem ieguva 9.vietu. Standartdejās "Open" turnīrā 26 pāru konkurencē nepārspēti palika Edgars Līnis un Elīza Ancāne, informē Latvijas Sporta deju federācija.

Starptautiskās sporta deju sacensības "Riga City Cup", kas norisinājās otro gadu, pulcēja spēcīgus pasaules deju pārus, ieskaitot trīs no pasaules reitinga pirmā desmitnieka. Pieaugušajiem augsta līmeņa turnīrā "World Open" Latīņamerikas (LA) dejās uzvarēja pasaules reitinga līderi un pirms trim nedēļām par Eiropas čempioniem kļuvušie Armens Caturians un Svetlana Gudino, otrajā vietā atstājot Eiropas čempionāta 5.vietas ieguvējus Timuru Imametdinovu ar partneri, Latvijas dejotāju, Ņinu Bezzubovu, kuri pārstāv Vāciju. Trijnieku noslēdza pasaules reitinga devītais pāris Antons Aldajevs un Natālija Poluhina no Krievijas.

Ļoti veiksmīgas sacensības izvērtās Latvijas vicečempioniem Kristapam Kalvam un Ludvīnei Brangbūrai, kuri ieguva 9.vietu un ierindojās starp diviem Eiropas čempionāta pusfinālistiem. Viņiem izdevās pārspēt Latvijas dejotāju Jevgēņiju Suvorovu un Jeniju Libmani, kuri pārstāv Izraēlu, un tikai nedaudz pietrūka līdz Igaunijas pārim Konstantīnam Gorodilovam un Dominikai Bergmanovai, kuri Eiropas čempionātā 10 dejās divus gadus pēc kārtas ir izcīnījuši piekto vietu.

Standartdejās pieaugušajiem notika zemāka līmeņa reitinga turnīrs "Open", kur no 26 pāriem uzvarēja Eiropas čempionāta 18.vietas ieguvēji Edgars Līnis un Elīza Ancāne. Otro vietu ieguva iepriekšminētie Gorodilovs/Bergmanova, bet līdzīgajā cīņā par trešo vietu valsts čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Marts Puniņš un Dana Jākobsone pārspēja Kristu Čiapas un Jeļizavetu Jermilovu. U21 grupā LA dejās 27 pāru konkurencē otro vietu izcīnīja Latvijas vicečempioni Karls Aņiščenko un Estere Klapere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!