Foto: F64
Pēc noslēdzošās "Elvi florbola līgas" vīru turnīra regulārā čempionāta kārtas sestdien kļuvuši zināmi izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla pāri.

Regulārā čempionāta uzvarētāja "Lielvārde" sestdien ar 8:3 (1:2, 2:0, 5:1) savu skatītāju priekšā pārspēja pērnās sezonas čempioni Cēsu "Lekrings". Ceturtdaļfinālā Lielvārdes florbolisti spēkosies ar "Kurši" vienību no Liepājas, kas ar 12:5 (3:1, 2:4, 7:0) viesos pārspēja "Bauskas" vienību, nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs.

Pusfinālā šī pāra uzvarētājs tiksies ar "Lekrings" un Kocēnu "Rubenes ceturtdaļfinālā pāra uzvarētāju. "Rubene" sestdien ar 10:1 (2:0, 2:1, 6:0) apspēlēja "Valmiera"/ViA vienību, nodrošinot ceturto vietu kopvērtējuma tabulā, kamēr "Lekrings" palika piektā.

Savukārt pērnās sezonas fināliste un šīs sezonas regulārā čempionāta trešā spēcīgākā komanda "Mogo-RTU"/"Rockets" sestdien ar 15:7 (7:4, 4:2, 4:1) pārspēja "Pārgaujas" komandu. Ceturtdaļfinālā "Mogo-RTU"/"Rockets" spēkosies ar "Valmiera"/ViA vienību.

Kā zināms, regulārā čempionāta otrā spēcīgākā komanda "Ulbroka"/"Masters" ceturtdaļfinālā spēkosies ar "Rīgas" florbolistiem. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar "Mogo-RTU"/"Rockets" un "Valmiera"/ViA pāra uzvarētāju.

Tikmēr vēl vienā "Elvi florbola līgas" mačā "Talsi"/"Krauzers" viesos ar 9:4 (1:1, 4:1, 4:2) uzveica Ķekavas "Bulldogs" komandu, abiem klubiem nesasniedzot izslēgšanas spēles.

Regulārajā čempionātā uzvaru ar 58 punktiem 22 spēlēs izcīnīja "Lielvārde", kas jau ilgāku laiku bija garantējusi pirmo vietu turnīrā. Ar 45 punktiem tai sekoja "Ulbroka"/"Masters", bet "Mogo-RTU"/"Rockets" par diviem punktiem mazāk. Tikmēr vēl par punktu mazāk izcīnīja "Rubene" un "Lekrings", kamēr 41 punkts bija "Valmiera"/ViA kontā.

Tālāk "Rīga" ar 33 punktiem palika septītā, "Kurši" ar 25 punktiem astotie, bet "Talsi"/"Krauzers" un Stalbes "Pārgaujas" rēķinā attiecīgi 23 un 19 punkti. Pie 15 punktiem tika "Bauska", bet pēdējie ar desmit punktiem bija Ķekavas "Bulldogs".

"Elvi Florbola līgā" vīriešiem šosezon spēlē 12 klubu komandas, kas vispirms aizvadīja divu apļu regulāro turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidrotas astoņas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificēsies izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvadīs divu apļu papildturnīru. Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi Florbola līgā" līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!