Beļģiete Žustine Enina-Ardena svētdien ar 6-0, 6-4 uzvarēja Serbijas un Melnkalnes tenisisti Jelenu Dokiču Cīrihes turnīra finālā, un pirmo reizi karjerā izvirzījās pasaules rangu līderes pozīcijā.
Kopš 1975.gadā Sieviešu tenisa asociācija (WTA) ieviesa datorizētu reitinga sistēmas apstrādi, Enina-Ardena ir 13.līdere. Pirmajā pozīcijā viņa aizstāja savu tautieti Kimu Klijstersu, kas pirmās raketes godā bija 10 nedēļas.

"Saprotams, šī ir lieliska diena," teica Enina-Ardena. "Es vienmēr esmu atdevusi visus spēkus, lai kļūtu par pirmo numuru. Tā ir lieliska sajūta. Es sāku spēlēt tenisu piecu gadu vecumā, un kļūt par pirmo numuru bija mans sapnis."

Finālā pret Dokiču Francijas un ASV atklātā čempionāta uzvarētājai laukumā bija jāpavada tikai 50 minūtes, lai tiktu pie 2003. gadā astotā uzvarētājas titula un čeka par 189 000 dolāru.

Dokiča pusfinālā pieveica Klijstersu, taču pret Eninu-Ardenu viņa jau 17 minūtēs bija ar 0-6 zaudējusi pirmo setu. Lai gan otrajā setā cīņa bija līdzīgāka, Enina-Ardena pārliecinoši aizvadīja maču līdz uzvarai.

"Es šodien servēju kā nekad iepriekš," teica Enina-Ardena. "Beidzot redzēju augļus tam, ka pēdējos mēnešus daudz strādāju, lai izkoptu servi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!