Sestdienas vakarā Latvijas Handbola federācijas (LHF) kausa izcīņas finālā iekļuva "Celtnieks/LSPA" un Dobeles "Tenax", kas savos pusfinālos pieveica, attiecīgi, "Jūrmalas Sportu" un "Ogre/Miandum".

Pirmajā pusfināla spēlē tikās Latvijas čempionāta sudraba un bronzas medaļnieki "Celtnieks/LSPA" un "Jūrmalas Sports". Spēli labāk iesāka jūrmalnieki, kuri izvirzījās vadībā ar 4:2, taču uzreiz pēc tam sekoja "Celtnieka" atbilde – pa diviem vārtiem gūstot Vladimiram Maslakam un Ričardam Jablonskim, rīdzinieki veica izrāvienu 4:0 un panāca 6:4 savā labā. Puslaika turpinājumā gan spēle ritēja punkts punktā ar nelielu "Celtnieks/LSPA" pārsvaru, bet puslaika izskaņā rīdzinieki nedaudz atrāvās un pirmās 30 minūtes noslēdza ar 16:13.

Otrā puslaika sākumā "Celtnieks/LSPA" izdevās saglabāt vairāku vārtu pārsvaru, taču pēc desmit nospēlētām minūtēm jūrmalniekiem pēc precīza Rolanda Ivanova metiena izdevās pietuvoties līdz minimumam – 20:19. Īstajā brīdī rīdzinieku rindās ar precīziem metieniem izcēlās Freibergs, Leja un Jablonskis, ļaujot "Celtniekam" panākt lielāko pārsvaru spēlē – 25:20. Trīs minūtes līdz spēles beigām Arņa Butana vadīto handbolistu atrāviens pieauga pat līdz +6, ko komanda nosargāja līdz pat spēles beigām – 33:27.

Lielisku sniegumu uzvarētāju rindās demonstrēja ukraiņu leģionārs Vladimirs Maslaks, kurš izcēlās ar 13 vārtu guvumiem. Zaudētājiem deviņi vārti Rolanda Ivanova rēķinā. Par spēles labākajiem spēlētājiem katrā no komandām tika atzīti Maslaks un Kaspars Naglis.

Par otro ceļazīmi uz finālu sacentās Latvijas čempioni Dobeles "Tenax" un "Ogre/Miandum". Pēc līdzīgām pirmajām minūtēm dobelnieki krietni palielināja savus apgriezienus, izvirzoties vadībā ar 6:2. Lieliskā Ivara Lāča spēle "Tenax" vārtos ļāva dobelniekiem pārsvaru saglabāt, bet ne palielināt, jo pretējos vārtos labu sniegumu demonstrēja arī Andris Molotanovs. Neilgi pirms puslaika beigām gan ogrēniešiem izdevās pietuvoties vien divu vārtu attālumā, bet puslaiku "Tenax" noslēdza ar 17:14.

Otro puslaiku Latvijas čempioni iesāka ar trim vārtiem pēc kārtas, kas ļāva panākt jau 20:14. Dobelnieki dominēja arī puslaika turpinājumā, jau 41.minūtē sasniedzot desmit vārtu pārsvaru – 27:17. Maksimālo pārsvaru "Tenax" sasniedza līdz ar spēles beigām - sekundi pirms mača beigām ātrajā uzbrukumā aizskrēja Renārs Kozolovskis, pieliekot punktu ogrēniešu sagrāvei - 40:24.

Par spēles labākajiem spēlētājiem tika atzīti Ivars Lācis (Tenax) un Sandis Lepers (Ogre/Miandum).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!