Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu peldēšanas superzvaigzne Maikls Felpss, kurš pagājušajā nedēļā tika aizturēts par atrašanos apreibinošo vielu reibumā pie automašīnas stūres, vēlas šajā problēmā saņemt profesionālu palīdzību, tāpēc uz laiku pārtraucis aktīvās sportista gaitas.

Slavenais peldētājs apsūdzēts par braukšanu apreibinošo vielu ietekmē, ātruma pārsniegšanā un dubulto līniju šķērsošanā. Pēc ieslodzījumā pavadītām pāris stundām viņš tika atbrīvots. Vēlāk amerikānis atzina savu vainu notikušajā.

"Pēdējās pāris dienas ir bijušas ļoti smagas. Apzinos, ka šī nav pirmā reize, kad pieļauju kļūdu, tāpēc esmu sevī ārkārtīgi vīlies," paudis Felpss. "Uz kādu laiku pārstāšu piedalīties sacensībās, lai piedalītos ārstēšanās programmā, kas man palīdzēs. Man ir nepieciešams sevi labāk saprast."

Felpss, kura asinīs konstatētā alkohola norma ievērojami pārsniedza atļauto, iepriekš par auto vadīšanu dzērumā tika aizturēts arī 2004.gadā. Toreiz 19 gadu vecais sportists tika sodīts ar 18 mēnešu pārbaudes laiku.

"Es apzinos, ko esmu izdarījis, un uzņemos pilnu atbildību," piebildis amerikānis. "Zinu, ka šie vārdi pašlaik nenozīmē daudz, taču man ir patiesi žēl ikviena, kuru esmu pievīlis."

Visu laiku titulētākais olimpietis Felpss 2012.gadā pēc Londonas Olimpiādes pavēstīja par karjeras beigām, tomēr aprīlī atgriezās sacensību apritē.

Karjeras laikā amerikānis ticis pie 18 olimpiskajiem zeltiem, diviem sudrabiem un divām bronzas medaļām. Felpss labojis padomju vingrotājas Larisas Latiņinas rekordu, kura savu karjeru noslēdza ar 18 godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!