Foto: AFP/Scanpix
Par prestižo "Laureus" sporta balvu ieguvējiem 2013.gadā kļuvuši F-1 čempions Sebastjans Fetels un amerikāņu jaunā peldētāja Misija Frenklina, kuriem balvas pasniegtas svinīgajā ceremonijā Kualalumpurā.

26 gadus vecais četrkārtējais F-1 čempions cīņā par "Laureus" balvu izkonkurēja jamaikiešu sprinta zvaigzni Useinu Boltu, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgāko spēlētāju Lebronu Džeimsu no Maiami "Heat", spāņu tenisistu Rafaelu Nadalu, "Real Madrid" portugāļu futbolistu Krištianu Ronaldu un Lielbritāniju pārstāvošo skrējēju Mo Farahu.

Tikmēr 18 gadus vecā Frenklina kļuvusi par visu laiku jaunāko "Laureus" sporta balvas ieguvēju. Uz šo balvu vēl kandidēja Krievijas kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva, slovēņu kalnu slēpotāja Tina Maze, jamaikiešu sprintere Šellija Anna Freizere Praisa un pasaules labākā futboliste Nadīne Angerere.

Nepilnas 24 stundas pēc kļūšanas par Vācijas čempioniem "Laureus" balvu kā labākā komanda saņēma Minhenes "Bayern", BMX riteņbraucējs Džeimijs Betsviks saņēma balvu ekstrēmo sporta veidu kategorijā, balvu par lielāko "izrāvienu" sportā saņēma motošosejas Moto GP jaunais talants Marks Markess, bet Nadalam piešķīra balvu par spožāko atgriešanos sportā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!