Foto: F64
Latvijas florbolists Juris Gribusts, uz divām sezonām parakstot līgumu ar Upsalas klubu "Sirius IBK", kļuvis par otro latvieti, kas spēlēs Zviedrijas superlīgā, kura tiek uzskatīta par spēcīgāko čempionātu pasaulē.

"Esmu ļoti priecīgs un pateicīgs par iespēju spēlēt Zviedrijas čempionātā," sarunā ar aģentūru LETA pauda florbolists. "Protams, būs ļoti jāstrādā un jācīnās par vietu sastāvā, bet mentāli esmu gatavs."

"Mazliet jāpieliek fiziskajā sagatavotībā, tāpēc ceru, ka ātri adaptēšos un spēšu pielāgoties turnīra ātrumiem," atzina Gribusts. "Mēnesi vai divus mēnešus pirms čempionāta braukšu uz Zviedriju un trenēšos tur, lai mazliet aprastu ar situāciju."

Pērn Gribusts uz vienu sezonu pievienojās "Mogo-RTU/Rockets" komandai, ar kuru trešo reizi kļuva par "Elvi Florbola līgas" vicečempionu. Tāpat Gribusta kontā vēl viens Latvijas zelts un viena bronza. Pirms spēlēšanas "Mogo-RTU/Rockets", florbolists piecus gadus pārstāvēja citu virslīgas komandu "Lielvārde".

"Spēlēšana Zviedrijā ir ļoti liels solis manā karjerā. Man ir tikai 21 gads, neesmu spēlējis nekur citur kā tikai Latvijas virslīgā," stāstīja florbolists. "Domāju, ka spēlēšana Zviedrijas čempionātā ir jebkura Latvijas florbolista sapnis."

Pirms Gribusta šajā čempionātā spēlējis tikai viens latvietis. No 2009. līdz 2011.gadam "Pixbo Wallenstam IBK" komandu pārstāvēja Jānis Jansons, divu sezonu laikā tiekot pie pieciem gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Kā ziņots, pērnā gada decembrī Gribusts kopā ar Latvijas izlasi sestajā pasaules čempionātā pēc kārtas sacentās mačā par piekto vietu, kurā ar 4:3 pārspēja Norvēģijas valstsvienību.

"Pērn spēlēju pasaules čempionātā, kas bija viens no maniem karjeras mērķiem. Drīz piepildīšu arī otru sapni," skaidroja Gribusts, kurš līgumu ar Zviedrijas klubu noslēdza uz diviem gadiem. "Pēc gada ir iespēja līgumu lauzt vai vienoties par citiem sadarbības nosacījumiem."

Aizvadītajā sezonā Gribusts izcēlās ar 22 vārtiem un 31 rezultatīvu piespēli, kas ir labākie rādītāji viņa karjeras laikā.

"Esmu gatavs spēlēt uz visiem 100%. Jau mēnesi trenējos, ar veselību viss kārtībā," pauda florbolists, kurš savu jauno komandu raksturo kā ļoti draudzīgu. "Nesen Zviedrijā sanāca paspēlēt ar manu jauno komandas biedru Billiju Nilsonu, kurš teica, ka cilvēki vienībā ir izpalīdzīgi un vienmēr atbalsta. Tāpat viņš norādīja, ka man ir lielas iespējas iekļūt sastāvā."

Aizvadītajā sezonā "Sirius IBK" ar 26 spēlēs izcīnītajiem 42 punktiem ierindojās sestajā vietā. Izslēgšanas spēlēs klubs nepārvarēja ceturtdaļfinālu.

Nākamās sezonas pirmo spēli Gribusta jaunais klubs aizvadīs 16. septembrī viesos pret "IBK Dalen", bet pirmā mājas spēle paredzēta 20. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!