Starptautiskajā lakrosa turnīrā, kas pirmo reizi risinājās Ventspilī, par uzvarētājiem kļuvuši Latvijas izlases spēlētāji, kas sīvās cīņās pārspēja Nīderlandes un Norvēģijas izlases.

Pirmajā spēlē Latvijai pretī stājās Nīderlandes izlase, kas pasaules rangā šobrīd ieņem 16. vietu. Spēles gaitā Latvijas izlase nonāca iedzinējos ar 1:3, kā arī vadībā ar rezultātu 10-6, taču spēles uzvarētāju nācās noskaidrot papildlaikā, kur mūsu lakrosisti guva divus vārtus un svinēja uzvaru ar rezultātu 12:10. Šajā spēlē pieci vārti Artūra Krastiņa kontā, ar diviem vārtiem atzīmējās Kārlis Trankalis un Kaspars Rudzinskis, bet pa vieniem vārtiem guva Miks Stabulnieks, Ģirts Sproģis, Kaspars Stabulnieks. Par spēles labāko spēlētāju tika atzīts Miks Stabulnieks

Otrajā spēlē pret Norvēģijas izlasi mūsu lakrosisti nonāca iedzinējos ar rezultātu 0:4, taču veiksmīgi prata atspēlēties un spēles izskaņā nonākt vadībā ar rezultātu 10:8. Norvēģijas izlases sportisti mēģināja izlīdzināt spēli ar presinga palīdzību, taču, Latvijas izlasei izdevās nosargāt pārsvaru, pateicoties veiksmīgai spēlei aizsardzībā. Spēles pēdējā sekundē Āris Goldšmits guva savus trešos vārtus, panākot 11:8 un pielika spēlei skaistu punktu. Šajā spēlē vēl ar diviem vārtu guvumiem izcēlās arī Davids Salters un Gints Gūtmanis, bet pa vieniem vārtiem guva Gatis Zeps, Kārlis Trankalis, Artūrs Krastiņš un Ģirts Sproģis. Par šīs spēles labāko spēlētāju tika atzīts Davids Salters.

Turnīra noslēdzošajā mačā Nīderlande ar 11:10 uzvarēja Norvēģiju, izcīnot otro vietu turnīrā.

Latvijas lakrosa izlase šobrīd pasaules rangā ieņem 19. vietu un turpina gatavoties pasaules čempionātam, kas nākamā gada jūlijā risināsies Izraēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!