Tukumā notiekošajā cīņu šovā "FREON: Milžu cīņas 3" vakara galvenajā mačā, kurš notika pēc K-1 noteikumiem, Latvijas labākais pussmagā svara kikbokseris Mareks Lavrinovičs pirmā raunda trīsdesmitajā sekundē ar taisnu kājas spērienu korpusā nokautēja Daiņu Gedvilu. Lietuvietis pēc cīņas tika nogādāts slimnīcā, informēja organizatori.

"Milžu cīņās" tika aizvadītas deviņas cīņas pēc kikboksa, Jauktās cīņas mākslas (MMA) un boksa noteikumiem. Uz ringa kāpa sportisti no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Norvēģijas, Somijas, Francijas, Kanādas un Kongo.

Vakara galvenais mačs bija pēc K-1 noteikumiem starp Latvijas labāko pussmagā svara kikbokseri Mareku Lavrinoviču un lietuvieti, kluba "Vendetta" pārstāvi Daiņu Gedvilu, kurš kā sportists ir visai pieprasīts Vācijā.

Lietuvietis neparādīja neko no tā, kas no viņa tika gaidīts. Divkauja ilga vien 28 sekundes. Notika viena savstarpēja sportistu sitienu apmaiņa ar rokām, bet tad Lavrinovičs izdarīja taisno spērienu pretiniekam saules pinuma apvidū un Gedvils saļima.

Lietuvietis desmit sekunžu laikā nespēja atgūties, un viņam ieskaitīja zaudējumu ar nokautu. Uzreiz pēc cīņas Gedvils tika nogādāts vietējā slimnīcā, kur tika konstatēts, ka sportistam ir lauzta riba.

Lavrinovičam šī bija jau sestā uzvara pēc kārtas, bet piektā ar nokautu jau pirmajā raundā.

"Uzvara ir uzvara, taču es no pretinieka biju gaidījis ko vairāk. Turpināšu trenēties un kļūšu vēl stiprāks, bet Daiņum novēlu pēc iespējas ātrāk atveseļoties," pēc cīņas atklāja Lavrinovičs.

Nelielu sensāciju cīņu šovā "Milžu cīņas 3" sarūpēja jelgavnieks, sporta kluba "Sparta" pārstāvis Roberts Skujiņš, kurš pēc MMA noteikumiem dūres krustoja ar kanādieti, PFC pasaules čempionu vieglajā svarā Semiju Ben Amoru.

Skujiņš negaidīti spēja sastādīt nopietnu konkurenci Ben Amoram, kurš trenējas bijušā UFC cīkstoņa Kristofa Midu vadībā un sparingo ar pašu Džordžu Santpjēru.

Sportisti ringā pavadīja visus trīs piecu minūšu raundus, kuros cīņa ritēja punkts punktā, tāpēc pēc fināla gonga atskanēšanas sānu tiesneši nespēja noteikt uzvarētāju un tika fiksēts neizšķirts.

"Pēdējā raundā beidzās "benzīns", taču esmu apmierināts ar rezultātu," pēc smagās un asumiem bagātās cīņas izteicās Skujiņš.

Cīņu vakara viena no pēdējām cīņām bija K-1 mačs starp diviem WAKO pasaules čempionātu medaļniekiem, rīdzinieku Reini Porozovu un sportistu no Kongo Rodrigo Nzojibuku.

Nzojibuku Latvijas cīņu sporta līdzjutēji atceras no pagājušā gada, kad viņš pirmajā raundā nokdaunā nosūtīja Mareku Lavrinoviču, taču mirkli vēlāk tukumnieks izpildot spērienu ar kāju salto lēcienā nokautēja melnādaino sportistu.

Arī šī viesošanās Latvijā Nzojibukam nebija no tām veiksmīgākajām. Viņš labi iesāka cīņu, neļaujot Porozovam strādāt, vaktējot brīdi, kad latvietis kļūdīsies. Arī Reinis bija uzmanīgs un ieturot distanci, vairāk strādāja uz pretsitieniem. Trešajā raundā pēc kārtējās kikbokseru saķeršanās abi nokrita zemē un šā kritiena rezultātā melnādainais sportists satraumēja ceļgalu

Pēc cīņas Rodrigo Nzojibuka nonāca mediķu parūpē, kuri pēc rentgena uzņēmumiem noskaidroja, ka sportistam ir ieplēsta ceļgala saite.

"Par traumu es pārdzīvoju vismazāk, vilšanās ir pati cīņa. Domāju, ka Reinis būs aktīvāks, taču tā nebija un es pats biju piesardzīgs. Ja zaudēju, tad gribu tikt sakauts labā cīņā nevis šādi... Ceru, ka organizatori mums sarīkos revanša cīņu," stāstīja Nzojibuka, kurš par spīti traumai pa taisno no Latvijas devās uz treniņnometni Taizemē.

Foto no "FREON: Milžu cīņas 3":

"FREON: Milžu cīņas 3" rezultāti:

Disciplīna Uzvarētājs Zaudētājs Metode Raunds Laiks
K-1 Saimonds Hauberts Aleksejs Žukovs Decision (Unanemous) 3 2:00
K-1 Cedric Escames (Francija) Alexander Makarov (Baltkrievija) Decision (Split) 3 3:00
K-1 Edgars Freimanis Marius Sjursataer (Norvēģija) KO 1 1:21
K-1 Zaurs Džavadovs Romualdas Siaudinis (Lietuva) TKO 1 1:44
K-1 Reinis Porozovs Rodrigue Nzoyibuka (Kongo) TKO (injury) 3 2:22
K-1 Mareks Lavrinovičs Dainius Gedvilas (Lietuva) KO (Front kick) 1 0:28
MMA Alexander Jacobsen (Somija) Žans Barsukovs Submission (Rear-naked choke) 1 0:33
MMA Roberts Skujiņš Samy Ben Amor (Kanāda) DRAW (Unanemous) 3 5:00
Bokss Mikus Kodols Arnoldas Joknys Decision (Unanemous) 4 3:00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!