Foto: Publicitātes attēli
Latvijas vīriešu lakrosa izlase Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta spēlē piedzīvoja cienīgu zaudējumu kontinenta astoņkārtējai čempionei Anglijai.

Latvijas izlase zaudēja ar rezultātu 10:13 (3:2, 2:2, 3:5, 2:4).

Jau spēles trešajā minūtē angļi bija panākuši 2:0, taču pēc Īlaija Lasdas, Mika Stabulnieka, Deivida Seltera un Artūra Krastiņa gūtajiem vārtiem Latvija bija panākusi vadību ar 4:2.

Turpinājumā uz Lasdas precīzo metienu angļi atbildēja ar četriem vārtiem, kas viņiem ļāva panākt 6:5. Tiesa, pēc nepilnām piecām minūtēm, kad vārtus bija guvuši Aleksis Kerno un Gļebs Supenko, Latvija vēlreiz pārņēma vadību. Angļi atkal izlīdzināja spēles rezultātu, taču trīsarpus minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām Krastiņš panāca 8:7.

Tomēr pretinieki ceturksni noslēdza ar 9:8 savā labā, ceturtajā ceturtdaļā gūstot vēl četrus vārtus, kamēr Latvijas izlasē ar precīziem metieniem izcēlās Kristofers Zariņš un Supenko.

Eiropas čempionāts lakrosā tiek izspēlēts kopš 1995.gada un deviņos turnīros astoņas reizes uzvarējuši angļi, bet 2001.gadā viņi tika kronēti par vicečempioniem.

LETA jau vēstīja, ka Eiropas čempionāta pirmajā mačā Latvija ar 12:6 pārspēja Čehiju.

Ar vienu uzvaru divās spēlēs Latvija ieņem otro vietu A apakšgrupā.

Čempionāta turpinājumā Latvijas izlase sestdien spēlēs pret Ungāriju, svētdien pret Itāliju un pirmdien pret Vāciju.

Turnīrā startē 24 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs uzreiz ceturtdaļfinālā, savukārt trešo un ceturto vietu ieguvējas aizvadīs kvalifikācijas maču, cīnoties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

2014.gadā Latvijas vīriešu lakrosa izlase ieņēma 19.vietu pasaules čempionātā ASV. Savukārt 2012.gada Eiropas čempionātā Latvijas izlase nespēlēja, 2004.gadā palika pēdējā, 12., vietā, bet 2008.gadā ieņēma 11.vietu 18 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!