Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Piektdien, 17. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notika Latvijas regbija meistarsacīkšu spēle starp "Miesnieki/Ķekava" un "Jūrmala/LLU" komandām, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačs, uzvaru ar 55:8 (33:3) izcīnot "Miesniekiem".

Ķekavniekiem čempionātā tā bija otrā uzvara divās spēlēs, un viņi ar 10 gūtajiem punktiem pacēlās uz valsts čempionāta turnīra tabulas pirmo ailīti. Savukārt jūrmalnieki ar divām neveiksmēm divos mačos paliek pēdējā (sestajā) vietā.

Jāpiebilst, ka šīs spēles pēdējās minūtes aizritēja gandrīz necaurredzamā tumsā.

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris:
– Mums šoreiz bija daudz debitantu. Kādi trīs vai četri regbisti pirmoreiz devās laukumā aizstāvēt "Miesnieku" krāsas. Izspēlējās arī citi, kuri ikdienā mazāk tiek pie vārda. No izlases spēlētājiem nebija praktiski neviena, izņemot Gunti Ciršu. Ivars Eglis, kurš laukumā devās tikai otrajā puslaikā, guva trīs piezemējumus. Pieci punkti tika arī mūsu otrās komandas galvenajam trenerim Normundam Stružam, kurš laukumā devās savā dzimšanas dienā. Pamēģinājām jaunos spēlētājus, slīpējām saspēli. Arī sāncenši ir pelnījuši uzslavu, jo cīnījās no pirmās līdz pat pēdējai minūtei.

"Jūrmala/LLU" galvenais treneris Arvis Pilenieks:
– Šo spēli aizvadījām daudz labāk, nekā pirmo čempionāta maču. Oļegs Voroņins iesita soda sitienu, bet Gvido Zaļmežs izdarīja vienīgo piezemējumu. Par pirmajiem gūtajiem punktiem liels prieks, kā arī priecē tas, ka izdevās izmantot tās dažas iespējas, kad bumba bija mūsu rīcībā. Joprojām ir daudzas lietas, kas pieklibo. Īpaši tas jāsaka par mūsu aizsardzību. Nav jau viegli savākt komandu no četrām, piecām pilsētām. Tāpēc arī nepadevās saspēle. Bet tas viss ar laiku var uzlaboties. Jāstrādā treniņos un jācīnās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!